Voňavý falafel s hubami, ktorý v sebe spája chuť lesa s orientálnym korením.
Perfektné jesenné jedlo, ktoré je skvelé s dipmi a plackami.
Čas prípravy
- 30 minútpríprava
- 15 minútpečenie
Ako na to?
1
Huby nakrájame na plátky. Na panvici zohrejeme olej, pridáme huby, mierne osolíme a opečieme na strednom ohni asi 10 minút. Huby necháme vychladnúť.
2
Premytý cícer dobre scedíme a vložíme do mixéra. Pridáme nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku, cesnak, oba druhy kmínu, soľ a korenie. Pridáme aj huby.
3
Zmes mixujeme, kým nedosiahneme jemnú textúru. Zahustíme 2 lyžicami múky a dobre premiešame.
4
Ruky potrieme olejom a z pripravenej zmesi tvarujeme guľky vo veľkosti pingpongovej loptičky. Každú guľku položíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
5
Pečieme v rúre predhriatej na 210 °C v režime teplovzduch 15 minút. Guľky by mali byť krásne zlatisté.
Výživové hodnoty na 1 porciu (bez prílohy):
290 kcal
1218 kJ
T:
10 g
B:
8 g
S:
24 g
V:
33 g
Prajeme vám voňavú chuť plnú jesenných a orientálnych tónov!
Ak máte radi zdravé a chutné jedlá, náš pečený hubový falafel je ideálnym pokrmom, ktorý vás zahreje a poteší vaše zmysly.
A čo k nemu lepšie sadne ako šálka voňavého čaju?
V e-shope Fitshakera nájdete ponuku čajov, ktoré dokonale doplnia tento lahodný pokrm. Či už preferujete jemnú bylinkovú zmes, osviežujúci alebo voňavý ovocný čaj, vyberte si ten svoj a vychutnajte si dokonalú kombináciu chutí a vôní!
Jedlo a varenie ma baví od malička, ale pohyb už menej. To sa odrazilo na mojej váhe, ktorú som začala riešiť v puberte. Zmenila som svoje stravovacie návyky, začala som pravidelne cvičiť, a tak sa zdravý životný štýl stal mojou prirodzenou súčasťou. Popri láske k vareniu som milovala aj fotografovanie, čo sa spojilo do príjemnej formy odovzdávania inšpirácie fanúšikom zdravej výživy. Varím skôr rýchlejšie jedlá, aby mi zostal čas na iné aktivity a varenie sa nestalo vyčerpávajúcou činnosťou, ale radosťou. Môj blog: zdravezivena.cz