Fazuľa obsahuje veľa prospešných látok pre náš organizmus, tak ako všetky strukoviny. Nielenže nás dobre zasýtia, ale aj dodajú, čo náš organizmus potrebuje. Urob si fazuľu podľa tohto receptu a spolu s tmavým chlebíkom ťa zasýti na obed alebo večeru.
Ako na to?
1
V panvici rozohrejeme olivový olej a orestujeme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu.
2
Lúpané paradajky nakrájame – pokiaľ sú tam šupky, odstránime ich – a pridáme k cibuli.
3
Chvíľu dusíme, primiešame paradajkový pretlak, papričku čili a ochutíme soľou, čiernym korením, cesnakom a nakoniec pridáme ajvar.
4
Všetko spolu dobre premiešame a dusíme cca 10 minút.
5
Keď je zmes podusená, pridáme červenú a bielu fazuľu. Premiešame a necháme prejsť varom 5 minút.
6
Potom celú zmes prelejeme do zapekacej misy a vložíme do vyhriatej rúry na 180 ˚C. Pečieme 45 minút.
7
Po upečení posypeme balkánskym syrom, ktorý rozdrobíme, a najemno nakrájanou bazalkou.
8
Môžeme podávať s tmavým chlebíkom alebo aj ako prílohu.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
398 kcal
1672 kJ
T:
13 g
B:
21 g
S:
41 g
V:
8 g
Dobrú chuť 😊.
Ďalšie zaujímavé recepty môžeš mať aj v podobe e-booku, ktorý pripravujeme k blížiacej sa výzve Reštart po lete. Prihlás sa ešte dnes a tento ebook bude tvoj. Zacíname 5. 9.:
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.