Panna cotta s ovocím: tip na smotanový dezert do pohára

Aj u nás doma sme sa zamilovali do novej Fitnutky. Nedávno som z nej pripravila takýto chutný smotanový dezert do pohára, inak nazývané panna cotta. Ja som na ovocnú časť použila čerstvo prepasírovanú šťavu z egrešov, ale je úplne jedno, akú použiješ ty. Ak žiadnu nemáš, môžeš využiť aj 100% džús. Napríklad pomarančový či jablkový. Verím, že si doma aj vy pochutíte.

Čas prípravy: 15-20 minút + chladenie 6 hodín

Čo budeme potrebovať na 6-8 pohárov (2 dl)?

  • 500 ml šľahačkovej smotany nesladenej
  • 2 ks Vega gélu
  • vanilku
  • Fitnutku
  • 500 ml 100% džúsu alebo šťavu z ovocia
  • 2 lyžice trstinového cukru
  • ovocie na ozdobu podľa chuti

Ako budeme postupovať?

1. Trochu smotany si odoberieme do misky a rozmiešame v ňom 1 Vega gél.

2. Zvyšnú smotanu dáme do hrnca zohrievať aj so semienkami vanilky. Keď začne vrieť, pridáme gél, ktorý sme rozmiešali v smotane, a minútku povaríme.

3. Odstavíme a pridáme 2-3 lyžičky Fitnutky, rozmiešame a nalievame do pripravených pohárov. Poháre dáme chladiť do chladničky.

4. Ovocnú zložku pripravíme tak isto ako smotanovú, len do nej pridáme 2 lyžičky cukru (ja som použila šťavu z domácich egrešov, ktoré som prepasírovala).

5. Smotana medzitým pomaly stuhla, takže na ňu môžeme pomaličky naliať aj ovocnú časť. Poháre vložíme naspäť do chladničky.

6. Pred podávaním ozdobíme ovocím a pokvapkáme Fitnutkou.

smotanovy dezert do pohara

 

smotanovy dezert

Nech ti chutí ;-)!

 

Recepty na zdravé sladkosti nájdeš aj v našej kuchárskej knihe Z fitka do kuchyne 3:

fit koláče

 

Možno ťa oslovia aj tieto dezerty do pohárov:

Rýchly dezert do pohára: Panna cotta s mangovým pyré

Tip na rýchly dezert či raňajky: Sladký banánovo-jahodový pohár

Jednoduchý nepečený čokoládový cheesecake s ovocím: tip na fit dezert na lenivé dni

Tip na nepečený malinový dezert: chia puding s kokosovým kefírom

Iveta Kašická

Článok bol pridaný dňa 16/10/2020 a zaradený do kategórie: Fitness dezertyReceptyRecepty s FITnutkou   |   Autor: Iveta Kašická

Komentáre