Tento nepečený čokoládový koláč s granátovým jablkom sa skladá z 8 ingrediencií a výborne sa hodí na sviatočné dni. Je bezlepkový, vyzerá aj chutí luxusne, a jeho výroba je naozaj jednoduchá! Zrnká granátového jablka praskajú v ústach a v každom kúsku cítiť bohatú čokoládovú chuť. Verím, že túto dobrotu budeš milovať rovnako ako ja!
Čas prípravy
- 15 minútpríprava
- 60 minútvychladnutie
Ako na to?
1
Tortovú formu si vymažeme olejom.
2
V miske zmiešame všetky ingrediencie na korpus a miešame, kým sa úplne nespoja. Rovnomerne zatlačíme pozdĺž dna a po stranách pripravenej tortovej formy.
3
Kým pripravíme plnku, korpus vložíme do chladničky.
4
Do veľkej misy nalámeme čokoládu a pripravíme si vodný kúpeľ, v ktorom ju roztopíme.
5
V malom hrnci privedieme do varu kokosové mlieko a šťavu z granátového jablka.
6
Horúcu zmes kokosového mlieka nalejeme na čokoládu a necháme 1 minútu odstáť, potom šľaháme do hladkého krému. Náplň nalejeme do pripraveného korpusu.
7
Vrch ozdobíme semienkami z granátového jablka.
8
Koláč vložíme do chladničky, aby stuhol a úplne vychladol, asi na 1 až 2 hodiny. Nakrájame a podávame.
Tip: Ja čistím granátové jablko podľa tohto návodu:
Verím, že si pochutíte aj vy doma. Ak recept vyskúšaš, nezabudni sa s výsledkom pochváliť napr. aj na Instagrame, kde nás môžeš označiť aj hashtagom #fitshakerfamily. Potešíme sa :-).
Aby bolo všetko v harmónii, nezabúdaj na balans. Je úžasné, že uprednostníš radšej doma upečenú zdravú sladkosť pred tými kupovanými, no ak tým navýšiš kalorický príjem a nebudeš sa hýbať, niekde sa to prejaví. Preto ti odporúčame, dopraj si nielen zdravú sladkosť, ale aj výživný pohyb. Napr. v našom najobľúbenejšom program SexyBody (a od 10. 1. to môže byť v Novoročnej výzve 2022):
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz