Hľadáš teraz tip na sladké pohostenie? Tieto orechové rezy sa hodia na každú dobrú party, oslavu či ako pohostenie na konci roka. Môžeš ich nakrájať na malinké kúsky a vzniknú z toho dokonalé sladké jednohubky. A ak budú medzi hosťami aj deti od 2 rokov, môžeš im to tiež bez výčitiek ponúknuť. Tak si poď pozrieť recept. ;-)
Počet kusov: forma 22 x 8 cm
Ako na to?
1
Koláč potrebuje chladnúť, preto ho odporúčam pripraviť večer, aby bol na druhý deň hotový.
2
Datle namočíme na 10-15 minút. V mixéri rozmixujeme spolu namočené datle a orechy.
3
Ak je zmes veľmi hustá prilejeme trošku vody. Mixujeme, kým sa zmes nespojí, nemusí byť pomletá na úplne malé kúsky.
4
Zmes rozotrieme na papieri na pečenie rukami tak, aby sme ju mohli rozdeliť na dve polovice (rozmer formy). Dáme stuhnúť na 15 minút do chladničky.
5
Formu o rozmere 22 x 8 cm vystelieme papierom na pečenie tak, aby papier presahoval cez formu. Je to z dôvodu, aby sa koláč ľahšie vyberal.
6
Stuhnutú zmes rozdelíme. Prvú dáme do formy, na ňu naukladáme na kolieska nakrájaný banán.
7
Vo vodnom kúpeli rozpustím horkú čokoládu s kokosovým olejom. Polovicu čokolády nalejeme na prvú vrstvu. Opäť dáme stuhnúť do chladničky na 15 minút.
8
Na stuhnutú zmes položíme zvyšnú časť, ktorú zalejeme čokoládou a posypeme nakrájanými orechmi a jemne posypeme soľou pre zvýraznenie chute.
9
Naposledy chladíme a podávame. Koláč uchovávame v chladničke.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
439 kcal
1846 kJ
T:
29 g
B:
6 g
S:
36 g
V:
6 g
Nech všetkým hosťom chutí! :-)
Ďalšie skvelé nápady na chuťovky na každú oslavu a iné zdravé recepty nájdeš aj v našich knihách:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz