Čo budeme potrebovať?
- 600 g špaldovej múky
- kocku droždia
- 1 dcl mlieka
- štipku cukru
- 1 vajíčko
- soľ
- červenú papriku
- petržlenovú vňať
- bazalku
- oregano
Ako budeme postupovať?
1. Z mlieka, trošky soli, štipky cukru a droždia pripravíme kvások.
2. Zmiešame múku, kvások a vajíčko a vypracujeme cesto, ktoré necháme nakysnúť.
3. Cesto rozdelíme na tri časti. Do jednej zapracujeme mletú červenú papriku, do druhej nasekanú petržlenovú vňať a do tretej bazalku a oregano.
4. Každú časť natenko rozvaľkáme a a zvinieme.
5. Z 3 zvinutých častí upletieme vianočku, ktorú položíme na plech a necháme na teplom mieste ešte 20 minút odpočívať.
6. Potrieme ju vajíčkom a posypeme napríklad tekvicovými semiačkami. Pečieme pri 180 stupňoch približne 30 minút.
Ďalšie slané recepty, ktoré by si mala vyskúšať:
Super rýchla fitness pizza bez múky
Zdravé pagáčiky ako od babičky
Syrovo-mrkvové praclíky
Vždy ma bavilo skúšať nové recepty, meniť ich podľa seba a rozširovať ich ďalej. Zdravému životnému štýlu som sa začala venovať od svojich 15 a drží ma to stále a verím, že ma to ani nikdy neopustí. Mám oveľa lepší pocit keď presne viem, čo do svojho jedla dávam a ešte viac si ho aj vychutnám. K mojej vášni k vareniu som pripojila aj fotenie, ktoré takisto patrí medzi moje hobby. Takto si fotím každý môj recept a veľmi rada sa s ním podelím ďalej, pretože by som chcela ľuďom ukázať, že žiť a stravovať sa zdravo je oveľa jednoduchšie a príjemnejšie, ako mnohí hovoria. Odkedy som svojmu telu začala dávať, čo si zaslúži a potrebuje, cítim sa lepšie nie len fyzicky, ale aj psychicky a tento životný štýl sa stal mojou neoddeliteľnou súčasťou.