Tento raňajkový chlieb zvládne aj úplná začiatočníčka. Je mäkkučký, jemný a vysoko návykový. Nemusíš sa však báť, idú doň samé zdravé suroviny a môžu si ho bez obáv vychutnávať aj celiatici. Je to výborná alternatíva k sladkým raňajkám. Určite vyskúšaj!
Ako na to?
1
Teplovzdušnú rúru predhrejeme na 160 stupňov. Formu na biskupský chlebík vymažeme maslom a vysypeme bezlepkovou strúhankou (alebo múkou či kokosom). Ak použijeme formu na muffinky, tak ju vyložíme papierovými košíčkami.
2
Do misky najemno nastrúhame jablko a mrkvu a primiešame kokos.
3
V druhej miske zmiešame múku s kypriacim práškom, sódou bikarbónou, soľou, škoricou a cukrom.
4
Vajcia vyšľaháme so zmäknutým maslom a s mliekom (ingrediencie by mali mať izbovú teplotu) a pridáme do múčnej zmesi.
5
Zľahka primiešame postrúhanú mrkvu s jablkom a kokosom. Cestom naplníme formu alebo košíčky približne do 3/4 .
6
Pečieme asi 40 minút pri už spomínaných 160 stupňoch.
Tip: Chlebík odporúčam natrieť gréckym jogurtom alebo vyšľahanou smotanou, pokvapkanou troškou domáceho medu.
Výživové hodnoty na 1 porciu (cca 70g):
165 kcal
694 kJ
T:
7 g
B:
2 g
S:
22 g
Príjemné vychutnávanie :-).Ďalšie receptíky, s ktorými sa oplatí začať deň:
Zdravé bezlepkové muffiny na slano
Tie najlepšie lievance s ricottou a ovocím
Už vieš čo zajtra na raňajky? Paradajková pomazánka na domácom chlebe
Som zakladateľka online ženského magazínu Ženuškáreň, prostredníctvom ktorého ponúkam inšpiráciu a motiváciu ako žiť lepšie, zdravšie a kvalitnejšie. Napísala som knihu pre ženy Tvoja kniha do kabelky. Spolupodieľala som sa aj na tvorbe bestsellerov Z fitka do kuchyne, Fitness diár, Fitness kalendár. Žiť zdravo pre mňa znamená prijať samú seba so všetkými nedokonalosťami, nájsť rovnováhu a byť šťastná.