Čo budeme potrebovať na formu s priemerom 25 cm?
- 6 vajíčok
- 120 g trstinového cukru
- 250 g uvarenej mrkvy
- šťava a kôra z ½ citróna
- 80 g zomletých orechov (podľa tvojej chuti)
- 1 lyžičku mletej škorice
- 100 g bezlepkovej strúhanky značky Schar (alebo celozrnnej)
- 60 g bezlepkovej múky Promix Uni alebo Mix C značky Schar (ak nie si celiatik, tak použi špaldovú)
- 1 lyžičku prášku do pečiva bez fosfátov
- 200 g kvalitného tvarohu
Ako budeme postupovať?
2. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a spolu s orieškami, škoricou, strúhankou a s múkou, v ktorej sme rozmiešali prášok do pečiva, pridáme k žĺtkom a zamiešame.
3. Cesto vložíme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a v rúre vyhriatej na 180 stupňov pečieme približne 30 až 40 minút.
4. Vychladnutú tortu natrieme tvarohom a ozdobíme čerstvo nastrúhanou mrkvou.
Ďalšie sladké dobroty, ktorým neodoláš:
Božské čokoládové cupcaky
Tvarohová bábovka ako od babičky
Cheesecake s čokoládovou polevou
Som zakladateľka online ženského magazínu Ženuškáreň, prostredníctvom ktorého ponúkam inšpiráciu a motiváciu ako žiť lepšie, zdravšie a kvalitnejšie. Napísala som knihu pre ženy Tvoja kniha do kabelky. Spolupodieľala som sa aj na tvorbe bestsellerov Z fitka do kuchyne, Fitness diár, Fitness kalendár. Žiť zdravo pre mňa znamená prijať samú seba so všetkými nedokonalosťami, nájsť rovnováhu a byť šťastná.