Čo budeme potrebovať na 1 porciu?
- 1 ks kuracích pŕs
- ½ cukety
- 2 mrkvy
- ½ cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- ½ chilli papričky
- 3-4 lístky mäty
- 2 lyžice sójovej omáčky (napr. Tamari)
- mleté čierne korenie
- soľ
- kokosový olej bez vône
- ¼ šálky natural ryže
- vodu/vývar podľa potreby
Ako budeme postupovať?
2. Na oleji orestujeme cibuľu, pridáme cesnak a na plátky nakrájanú mrkvu. Opekáme, osolíme a pridáme mäso, ktoré prudko opečieme. Keď je zatiahnuté, pridáme na kocky nakrájanú cuketu, chilli papričku a lístky mäty.
3. Všetko spolu opekáme, kým nie je mäso hotové.
4. Ryžu si pripravíme podľa návodu v dostatočnom časovom predstihu - natural ryža sa robí 45-60 minút v závislosti od druhu (guľatozrnná, dlhá).
Ďalšie variácie kuracieho mäska:
Kuracie alá Exotika
Kuracie prsia na bylinkách
Zapekaná brokolica s mäsom
Svoju záľubu vo varení som znovuobjavila, keď som čakala prvého syna. Po narodení druhého syna som vytvorila FB stránku MOJE JEDLO. Keďže pri dvoch deťoch niet času na dlhé varenie, uprednostňujem jednoduché a časovo nenáročné recepty. A keďže mi záleží na zdraví mojej rodiny, tvorím recepty, ktoré nemajú za úlohu len zasýtiť, ale aj dodať telu to, čo potrebuje. Som milovníčkou dobrého jedla. Nepoužívam polotovary, náhrady jedál, glutamany a suroviny s éčkami. Mám rada čisté chute z prvotných surovín. Dávam prednosť kvalitným, sezónnym a lokálnym potravinám. Myslím, že veľa vecí sa dá vyrobiť aj doma. Milujem skúšať nové, nepoznané chute a kombinácie chutí. Chcem prinavrátiť tradičnú slovenskú kuchyňu na naše stoly v modernom šate. Keďže žijem na dedine, používam bežne dostupné suroviny. Verím, že Vám MOJE JEDLO bude chutiť :-).