Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Fantastické krémové rizoto z pohánky. Tip na zdravý obed či večeru do 30 minút

Receptov, ktoré sú hotové rýchlo, max do 30 minút, nikdy nie je dosť. Veď predsa každý z nás rád trávi čas aj inak, ako za sporákom. Dnes do tejto zbierky pribudne toto famózne krémové rizoto pripravené z pohánky, zeleniny a nivy. Samozrejme, v takejto verzii nie je vhodné pre najmenšie detičky, pokiaľ by sme ho chceli robiť pre ne, nezabudneme vymeniť nivu za neplesnivý syr, napríklad taký parmezán. Verím, že ti bude chutiť rovnako ako mne. ;-)

Doba prípravy: 30 minút

Čo budeme potrebovať na 4 porcie?


  • 1 lyžicu ghee masla

  • ½ cibule

  • 200 g nelúpanej pohánky

  • morskú/himalájsku soľ

  • mleté čierne korenie (vynecháme, ak robíme recept pre deti)

  • sušený tymian

  • 350-400 ml vody

  • 200 g mrazenej zeleniny (ľubovoľnej)

  • 100 g nivy (ak robíme recept pre deti, použijeme neplesnivý syr, napr. parmezán a v menšom množstve)


Ako budeme postupovať?

1. Na masle speníme cibuľku a pridáme prepláchnutú pohánku.
2. Premiešame, osolíme a okoreníme a pridáme tymian podľa chuti.
3. Keď sa pohánka opraží, prilejeme trocha vody a premiešame. Vodu prilievame postupne a ochutnávame pohánku. Keď je pohánka mäkká, vodu prestaneme dolievať.
4. K pohánke pridáme zeleninu a necháme chvíľu dusiť.
5. Pred koncom varenia do rizota ešte zamiešame nivu, čo rizotu dodá krémovú chuť. 😊
Tip: So solením odporúčam opatrne, nakoľko niva je dosť slaný syr. Môžeme prípadne solenie z 2.kroku vynechať a dosoliť rizoto až na záver.
krémové rizoto recept
Dobrú chuť! :-)
 
Výživné recepty, mnoho z nich aj do 30 minút, nájdeš aj v našich knihách:
zdravé jedlá
 
Aj toto sú naše odporúčania pre teba:
Karfiolové rizoto s morčacím mäsom: tip na rýchly obed či večeru do 30 minút
Krémové cviklové rizoto s kuracím mäsom: tip na pestrý, chutný a výživný obed
Pohánkové fašírky sú ideálne voľba na zdravý obed či olovrant
Fotka autora
Veronika Kašická
Redaktor vo Fitshaker

Úsmev na tvári, varecha v ruke a stále nové nápady. Tak nejako by som sa charakterizovala. Baví ma vymýšľať nové, zdravé a hlavne bezlepkové recepty na ktorých si pochutí naozaj každý. To že som komunikatívna a rada sa rozprávam s ľuďmi si môžete všimnúť na rozhovoroch ktoré pravidelne pribúdajú na našom blogu. Preto ak ti chýba motivácia rýchlo si nejaký prečítaj. ????

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.