Doba prípravy: 30 minút
Čo budeme potrebovať na 4 porcie?
- 1 lyžicu ghee masla
- ½ cibule
- 200 g nelúpanej pohánky
- morskú/himalájsku soľ
- mleté čierne korenie (vynecháme, ak robíme recept pre deti)
- sušený tymian
- 350-400 ml vody
- 200 g mrazenej zeleniny (ľubovoľnej)
- 100 g nivy (ak robíme recept pre deti, použijeme neplesnivý syr, napr. parmezán a v menšom množstve)
Ako budeme postupovať?
2. Premiešame, osolíme a okoreníme a pridáme tymian podľa chuti.
3. Keď sa pohánka opraží, prilejeme trocha vody a premiešame. Vodu prilievame postupne a ochutnávame pohánku. Keď je pohánka mäkká, vodu prestaneme dolievať.
4. K pohánke pridáme zeleninu a necháme chvíľu dusiť.
5. Pred koncom varenia do rizota ešte zamiešame nivu, čo rizotu dodá krémovú chuť. 😊
Tip: So solením odporúčam opatrne, nakoľko niva je dosť slaný syr. Môžeme prípadne solenie z 2.kroku vynechať a dosoliť rizoto až na záver.
Výživné recepty, mnoho z nich aj do 30 minút, nájdeš aj v našich knihách:
Aj toto sú naše odporúčania pre teba:
Karfiolové rizoto s morčacím mäsom: tip na rýchly obed či večeru do 30 minút
Krémové cviklové rizoto s kuracím mäsom: tip na pestrý, chutný a výživný obed
Pohánkové fašírky sú ideálne voľba na zdravý obed či olovrant
Úsmev na tvári, varecha v ruke a stále nové nápady. Tak nejako by som sa charakterizovala. Baví ma vymýšľať nové, zdravé a hlavne bezlepkové recepty na ktorých si pochutí naozaj každý. To že som komunikatívna a rada sa rozprávam s ľuďmi si môžete všimnúť na rozhovoroch ktoré pravidelne pribúdajú na našom blogu. Preto ak ti chýba motivácia rýchlo si nejaký prečítaj. ????