Výborná polievka plná vitamínov a vlákniny. Trošku smotany jej dodá lahodnosť a tak si na nej pochutia aj tí, ktorí cviklu až tak nepreferujú. Jej chuť sa tu totiž pekne stratí 😊.
Určite jej daj šancu, verím, že si ju obľúbiš.
Ako na to?
1
Do zapekacej misky dáme olivový olej, nakrájanú umytú zeleninu, cesnak a posolíme.
2
Zeleninu pečieme 30 minút pri 18O °C, následne ju preložíme do hrnca, kde prilejeme 300 ml teplého vývaru a smotanu na varenie.
3
Zmes dôkladne premiešame, ochutíme bazalkou a soľou podľa potreby a povaríme 2 minúty.
4
Hotovú polievku môžeme servírovať do misiek.
5
K polievke si môžeme spraviť hrianky z kvalitného celozrnného pečiva, ktoré nakrájame na kocky a opečieme na troške olivového oleja. Milovníci cesnaku si do olivového oleja môžu nakrájať navyše1-2 strúčiky cesnaku na ešte lahodnejšiu chuť.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
174 kcal
731 kJ
T:
10 g
B:
3 g
S:
15 g
V:
3 g
Prajem ti dobrú chuť 😊.
Vieš o tom, že aj v našom Fitness diári 2024 okrem skvelej pomoci a motivácie nájdeš aj inšpirácie na zdravé recepty. Preto neváhaj a začni ďalší rok s týmto úžasným pomocníkom.
Od mala zbožňujem pohyb, pozitíve veci, čas strávený v prírode a smiech. Rada tvorím originály, dolaďujem detaily a neskutočne relaxujem pri kreatívnych veciach. Milujem fotenie a foodstyling. Keď to, na čom si pochutíme, lahodí aj našim očiam. Najvzácnejší je pre mňa čas s mojou rodinkou a napĺňa ma aj keď naservírujem na stôl niečo špeciálne. Odkedy som maminou, uprednostňujem zdravé varianty a vyvážené mlsky. Budem sa tešiť, ak Ťa mojimi príspevkami inšpirujem. 😊