Chutná a sýta polievka, ktorá zahreje počas chladných zimných dní, nie je nikdy na škodu. Táto má vďaka voňavým hríbom sviatočný nádych a je raz-dva hotová. Prajem vám dobrú chuť.
Ako na to?
1
Huby si večer predtým namočíme. Pohánku prepláchneme a aspoň polhodinu pred varením namočíme do studenej vody. Potom opäť prepláchneme.
2
Zeleninu očistíme, nakrájame na kocky a krátko restujeme na olivovom oleji. Poprášime ju mletou paprikou, soľou, korením, rascou a primiešame aj scedené huby.
3
Do hrnca prilejeme asi liter a pol zeleninového vývaru a polievku varíme cca 2O minút. Potom môžeme ešte pridať vodu, ak sa odparí.
4
Následne pridáme do polievky poriadne prepláchnutú pohánku a varíme ešte pol hodiny, kým nebude mäkká.
5
Pred koncom pridáme do polievky sójovú smotanu na zjemnenie. Krátko povaríme a podávame.
Tip: Ak máme chuť na hustejšiu polievku, môžeme si ju zahustiť postrúhaným zemiakom.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
189 kcal
796 kJ
T:
5 g
B:
9 g
S:
24 g
V:
4 g
Nech ti chutí 😊.
Dopraj svojmu telu nielen kvalitnú a zdravú stravu ale posilni aj svoju telesnú stránku výborným cvičením a pohybom.
Už čoskoro spúšťame našu novoročnú výzvu 2024. Čaká na teba nielen nádielka nových tréningov, ale aj motivačné a stravovacie rozhovory s odborníkmi.
Táto výzva ťa naozaj od začiatku roka poriadne nakopne a rozpumpuje tvoju energiu. Nezabudni, začíname už 8. januára. Prihlásiť sa môžeš ale už dnes 😉.
Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj instagram @viktoria.janov