Ten, kto miluje kokos, si tento koláč obľúbi. Je rýchly a jednoduchý. Bez múky a bez mlieka. Len z pár surovín.
Čas prípravy
- 15 minútpríprava
- 30-35 minútpečieme na 180 ˚C
Ako na to?
1
Rúru si zohrejeme na 180 ˚C.
2
Do jednej nádoby si pripravíme kypriaci prášok so strúhaným kokosom.
3
Na sporáku si roztopíme maslo, pridáme karob a vymiešame.
4
Následne prelejeme do prázdnej nádoby, kam pridáme 4 vajíčka, a prešľaháme.
5
Následne zmiešame úplne všetky ingrediencie spolu v jednej nádobe.
6
Pečieme v rúre asi 35 minút. Pichneme do koláča a vyskúšame, či je upečený.
7
Na dosladenie dáme na vrch čerstvé ovocie (podľa sezóny) a zalejeme horkou čokoládou. Po vychladnutí dozdobíme ovocím. Okraje a trošku aj jahody ešte zalejeme horkou čokoládou, aby nespadli z koláča, a môžeme zjesť.
Tip č. 1: Kupovaný strúhaný kokos býva hrubší, môžeme si ho ešte rozmixovať na jemnejšiu múčku.
Tip č. 2: Po upečení môžeme ozdobiť koláč a posypať mrazom sušenými jahodami alebo kokosovými čipsmi.
Príjemné maškrtenie!
Vrch koláči si môžeš osladiť aj niektorou z našich Fitnutiek:
Som dvojmama, ktorá sa hrabe v zloženiach produktov, čo nakupuje. Mám rada čerstvú a zdravú stravu. Nepáči sa mi, keď je v každom jedle pridaný cukor. Od rohlíku po detské pyré. Až sa mi hlava točila z čítania etikiet. Našťastie som si našla recepty a upravila ich pre seba tak, aby som nahradila väčšinu sladkostí z obchodov. Doma varím a pečiem bez pridaného cukru a moje deti cukor nepoznali do svojich skoro 3 rokov. Starší ho spoznal v škôlke. A som rada, pretože viem, že ho vediem k rovnováhe v strave.