Famózne mliečne rezy na zdravý spôsob

Mliečne rezy patria medzi najobľúbenejšie sladkosti našich detí a taktiež aj niektorých z nás. Často sa prezentujú ako zdravá mliečna desiata, no nám je jasné, že pravda je niekde úplne inde... Keď už ich, ale drobci tak milujú, skús ich upiecť doma, aby si im dala na desiatu sladkosť bez éčok, cukru a konzervantov. Skvelý dezertík nielen na víkend :-).
Čo budeme potrebovať na plech s rozmermi 28x40 cm?
Na cesto:
Na krém:
Ako budeme postupovať?
1. Vajíčka zmixujeme s medom, pridáme mlieko, múku, prášok do pečiva a nakoniec kakao. Všetko mixérom poriadne zmiešame.
2. Vznikne nám cesto, ktoré vylejeme rovnomerne na celú plochu plechu a dáme piecť na 20 minút pri 180 stupňoch.
3. Do vody dáme lyžičky želatiny a lyžice medu a privedieme do varu na 3 minúty. Necháme mierne vychladnúť, aby sme mohli pridať lučinu a vyšľahanú šľahačku. Pozor, želatína nemôže byť úplne vychladnutá, lebo do nej lučinu so šľahačkou ťažko primiešame.
4. Následne pridáme lúčinu a vyšľahanú šľahačku a poriadne zmiešame. Krém necháme úplne vychladnúť a stuhnúť.
5. Upečené cesto narezežeme na obdĺžničky a keď je krém dostatočne stuhnutý, natrieme na polovicu obdĺžnikov. Druhou polkou prikryjeme krém. Rezy ešte odložíme do chladničky, aby poriadne stuhli.
Čo budeme potrebovať na plech s rozmermi 28x40 cm?
Na cesto:
- 2 vajíčka
- 8 PL špaldovej múky
- 1 hrnček kvalitného mlieka
- ½ hrnčeka medu
- 1 PL kakaa
- ½ kypriaceho prášku do pečiva bez fosfátov
Na krém:
- 200 g neochutenej Lučiny
- 2 hrnčeky šľahačkovej smotany
- 2 ČL želatiny
- 3 PL medu
- 80 ml vody
Ako budeme postupovať?
1. Vajíčka zmixujeme s medom, pridáme mlieko, múku, prášok do pečiva a nakoniec kakao. Všetko mixérom poriadne zmiešame.
2. Vznikne nám cesto, ktoré vylejeme rovnomerne na celú plochu plechu a dáme piecť na 20 minút pri 180 stupňoch.
3. Do vody dáme lyžičky želatiny a lyžice medu a privedieme do varu na 3 minúty. Necháme mierne vychladnúť, aby sme mohli pridať lučinu a vyšľahanú šľahačku. Pozor, želatína nemôže byť úplne vychladnutá, lebo do nej lučinu so šľahačkou ťažko primiešame.
4. Následne pridáme lúčinu a vyšľahanú šľahačku a poriadne zmiešame. Krém necháme úplne vychladnúť a stuhnúť.
5. Upečené cesto narezežeme na obdĺžničky a keď je krém dostatočne stuhnutý, natrieme na polovicu obdĺžnikov. Druhou polkou prikryjeme krém. Rezy ešte odložíme do chladničky, aby poriadne stuhli.



Dobrú chuť prajem :-).
Ďalšie tipy na zdravšiu desiatu:
Kokosové cookies za pár minút
Voňavé domáce makovky
Božské RAW guľky
Ďalšie tipy na zdravšiu desiatu:
Kokosové cookies za pár minút
Voňavé domáce makovky
Božské RAW guľky