
Hustá, sýta a hrejivá polievočka, ktorú si zamiluješ. Je plná zeleniny, výrazných korenín a väčšia porcia s celozrnným chlebíkom plnohodnotne zastúpi aj hlavné jedlo. Nie je ničím zahustená, namiesto toho sme časť polievky rozmixovali, čož jej dodá krémovejšiu konzistenciu.
Ako na to?
1
Na olivovom oleji opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu, nasekaný cesnak, stonkový zeler a mrkvu nakrájanú na tenké kolieska.
2
Pridáme mletú papriku, rascu, údenú papriku, chilli, kurkumu a tekvicu nakrájanú na kocky (netreba ju šúpať).
3
Ingrediencie za občasného miešania necháme rozvoňať, zalejeme ich vývarom, pridáme prepláchnuté a scedené fazule a zemiaky nakrájané na kocky.
4
Pod pokrievkou polievku povaríme cca 20 minút do zmäknutia zeleniny.
5
Približne tretinu polievky odoberieme, rozmixujeme dohladka a vlejeme späť.
6
Polievku dochutíme soľou, mletým čiernym korením, citrónovou šťavou a odstavíme ju z plameňa.
7
Podávame ju s celozrnným chlebíkom, posypanú nasekanou petržlenovou vňaťou.
Výživové hodnoty na 1 porciu (1 porcia (bez chleba)):
190 kcal
798 kJ
T:
6 g
B:
8 g
S:
27 g
V:
6 g

Hrejivá, výživná a plná chutí – táto polievka ti spríjemní aj ten najchladnejší jesenný deň.🧡
Väčšinu času trávim práve v kuchyni - varením, fotením alebo natáčaním videoreceptov. Tvorbe receptov sa venujem už takmer dekádu a zameriavam sa najmä na zdravšie a jednoduché recepty, ktoré pripravujem z dostupných ingrediencií. Moju tvorbu zdieľam na Instagrame so skvelou komunitou, zároveň som aj autorkou kuchárskej knižky s každodennými receptami. Voľný čas najradšej trávim cestovaním a vysedávaním pri dobrej káve v útulných kaviarňach.


