
Jednoduchý a sýty obed alebo večera, kde sa tekvica pečie priamo so syrovou omáčkou a mäsom. Ideálne jesenné jedlo, ktoré zasýti celú rodinu.
Ako na to?
1
V hrnci začneme zahrievať smotanu s mliekom, roztlačeným cesnakom a polovicou tymianu. Necháme asi 10 minút pomaly prebublávať. Potom vmiešame horčicu a dochutíme soľou a korením.
2
Tekvicu rozrežeme, vydlabeme semienka a nakrájame na plátky hrubé 1–2 cm. Cibuľu nakrájame na mesiačiky a necháme zosklovatieť na olivovom oleji. Pridáme mleté mäso, zvyšný tymian, osolíme, okoreníme a spolu podusíme približne 20 minút.
3
Do zapekacej misy uložíme vrstvu mäsa s cibuľou, posypeme polovicou syra a zalejeme polovicou smotanovej omáčky. Na vrch naukladáme plátky tekvice, posypeme zvyškom syra a zalejeme zvyšnou omáčkou.
4
Zapekaciu misu vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme približne 30 minút. Potom zakryjeme alobalom, znížime teplotu na 170 °C a pečieme ešte 10–15 minút. Pred podávaním necháme odstáť 10 minút.

Ak tento recept vyskúšaš, pošli nám fotku svojho výtvoru do správy na Instagram Fitshakeru – radi sa pozrieme, ako sa ti podaril!🧡
Prajeme ti dobrú chuť!
Som Nika, šéfredaktorka Fitshaker blogu. Milujem turistiku, dobré jedlo, prechádzky a západy slnka pri mori. Najväčšou láskou je však pre mňa moja rodina. Ak práve nebehám za svojou dcérkou, pravdepodobne plánujem ďalší výlet do prírody s batohom plným dobrôt!


