Všetky
Recepty
Zdravie
Všeobecné
Cvičenie
Stravovanie
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Sebarozvoj a motivácia
Pre fitmaminky
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
LETO
Fit pobyty a dovolenky

Tekvica pečená s mletým mäsom a horčicovo-syrovou omáčkou

60 min
4 ks
tekvica

Potrebujeme: 

  • 150 ml smotany na varenie
  • 250 ml mlieka
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice tymiánu
  • 2 lyžice hrubozrnnej horčice
  • soľ, čierne korenie
  • ½ tekvice Hokkaido
  • 2 červené cibule
  • olivový olej
  • 600 g mletého hovädzieho mäsa
  • 150 g syra s výraznou chuťou
tekvica

Jednoduchý a sýty obed alebo večera, kde sa tekvica pečie priamo so syrovou omáčkou a mäsom. Ideálne jesenné jedlo, ktoré zasýti celú rodinu.

Ako na to?

1

V hrnci začneme zahrievať smotanu s mliekom, roztlačeným cesnakom a polovicou tymianu. Necháme asi 10 minút pomaly prebublávať. Potom vmiešame horčicu a dochutíme soľou a korením.

2

Tekvicu rozrežeme, vydlabeme semienka a nakrájame na plátky hrubé 1–2 cm. Cibuľu nakrájame na mesiačiky a necháme zosklovatieť na olivovom oleji. Pridáme mleté mäso, zvyšný tymian, osolíme, okoreníme a spolu podusíme približne 20 minút.

3

Do zapekacej misy uložíme vrstvu mäsa s cibuľou, posypeme polovicou syra a zalejeme polovicou smotanovej omáčky. Na vrch naukladáme plátky tekvice, posypeme zvyškom syra a zalejeme zvyšnou omáčkou.

4

Zapekaciu misu vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme približne 30 minút. Potom zakryjeme alobalom, znížime teplotu na 170 °C a pečieme ešte 10–15 minút. Pred podávaním necháme odstáť 10 minút.

recept

Ak tento recept vyskúšaš, pošli nám fotku svojho výtvoru do správy na Instagram Fitshakeru – radi sa pozrieme, ako sa ti podaril!🧡

Prajeme ti dobrú chuť!

recepty
Fotka autora
Nika Klasko
Šéfredaktorka vo Fitshaker

Som Nika, šéfredaktorka Fitshaker blogu. Milujem turistiku, dobré jedlo, prechádzky a západy slnka pri mori. Najväčšou láskou je však pre mňa moja rodina. Ak práve nebehám za svojou dcérkou, pravdepodobne plánujem ďalší výlet do prírody s batohom plným dobrôt!

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.