Jednoduché kuracie fašírky: recept, na ktorý stačí 20 minút

Ideš niekam stanovať, alebo sa chystáš s partiou/rodinou na chatu? Ak chceš so sebou vziať nejaké jedlo, skús tento recept na fašírky z kurací pŕs. Vieš si ich vziať so sebou na cesty, na výlety. Určite zasýtia a pochutí si na nich každý, verím tomu, že aj deti. Navyše, máš ich hotové do 20 minút. ;-)

Doba prípravy: 20 minút

Čo budeme potrebovať na cca 15 ks?

  • 500 g mletých kuracích pŕs
  • 1 vajíčko
  • morskú/himalájsku soľ
  • mleté čierné korenie
  • 1 lyžičku sušeného oregana
  • 1 stredne veľkú cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • ¾ šálky hladkej špaldovej múky
  • olivový olej (príp. bio slnečnicový či repkový olej)
  • hrsť nasekanej petržlenovej vňate

Ako budeme postupovať?

1. Do misky vložíme mleté kuracie mäso, vajíčko, soľ, mleté čierne korenie, oregano a premiešame.

2. Cibuľu nakrájame nadrobno, cesnak pretlačíme a pridáme k mäsovej hmote.

3. Pridáme špaldovú múku a poriadne zmiešame všetky suroviny.

4. Olej rozpálime na panvici a lyžicou naberieme hmotu, ktorú pritlačíme do tvaru fašírky a opečieme z oboch strán cca 3-4 minúty na strednom stupni.

5. Fašírky sú po upečení chrumkavé a pripomínajú kuracie nugetky.

fasirky

 

fasirky recept

 

fašírky z mletého mäsa

Tak a už je len na tebe, či si k nim dáš zeleninový šalát a budeš ich servírovať na obed, alebo ich zbalíš so sebou na stanovačku, výlet, či dlhšiu cestu autom. Nechaj si chutnať. ;-)

 

Skvelé inšpirácie na zdravé recepty nájdeš aj v našich knihách Z fitka do kuchyne:

 

Ponúkame ti aj ďalšie inšpirácie, ak by ťa tento recept až tak neoslovil, prípadne hľadáš aj bezmäsitú formu:

Syrovo-kuracie guľky – perfekné aj po tréningu

Broko-fazuľové fašírky – super alternatíva pre vegetariánov

Pohánkové placky s mozzarellou – geniálny spôsob, ako konzumovať viac pohánky

Viktória Janov

Redaktorka vo Fitshaker
Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj food blog victoriakitchenstories.com
Viktória Janov

Článok bol pridaný dňa 25/07/2018 a zaradený do kategórie: Jedlá z mäsaPotréningovéRecepty   |   Autor: Viktória Janov

Komentáre