Prístup na túto stránku majú len registrovaní návštevníci

Registrácia je zadarmo, odkaz nájdeš nižšie ;-)

Tvoja e-mailová adresa

Tvoje heslo

alebo sa prihlás cez facebook/ twitter

Späť na klasické prihlásenie

Nevieš si spomenúť na svoje heslo? Získaj nové na tejto stránke!

Ešte nie si zaregistrovaná? Registruj sa zdarma TU.

Ukončenie zmeny typu členstva

Dokončenie zmeny typu členstva

VIANOČNÝ DARČEK!

Máš od nás PREMIUM členstvo zadarmo až do 26.12.2015 do polnoci. Aby si stihla aspoň trošku spáliť tie vianočné koláčiky ;-)

Prajeme príjemné cvičenie :-)

Fitshaker tím

Ukončenie testu

Naozaj chceš predčasne ukončiť test? Nezistíš tak, aké cvičenie je pre teba najlepšie.

Naozaj chceš vynulovať svoje štatistiky?

Kliknutím na Áno zmažeš štatistiky – deň cvičenia, odcvičené hodiny a spálené kalórie.

Chceš si zmeniť program?

Momentálne máš nastavený program . Chceš ho zmeniť na program Máš rada bezmäsité jedlá? Pohánkové fašírky sú ideálne voľba na zdravý obed či olovrant?

Máš rada bezmäsité jedlá? Pohánkové fašírky sú ideálne voľba na zdravý obed či olovrant

Vytlačiť

Hľadáš recept na zdravý obed alebo večeru? Jeden taký pre teba mám a je výborný! Daj zelenú výživnej bezlepkovej obilnine. Pohánkové fašírky so špenátom a kukuricou držia krásny tvar, sú chutné a veľmi zasýtia. U nás doma na stole nesmú chýbať, a tak sa stali súčasťou menu na každý týždeň. Stane sa tak aj u teba?

Doba prípravy: 30 minút príprava + cca 30 minút pečenie

Čo budeme potrebovať na cca 18-20 ks?

  • 250 g lúpanej pohánky
  • 200 g kvalitnej sterilizovanej kukurice
  • 1 mrkvu
  • 1 vajíčko
  • 3-4 lyžice bezlepkovej múky (napr.pohánkovej)
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 125 g strúhanej mozzarelly
  • 1 hrsť špenátových listov
  • čerstvú petržlenovú vňať
  • morskú/himalájsku soľ
  • mleté čierne korenie

Ako budeme postupovať?

1. Prepláchnutú pohánku zalejeme vriacou vodou asi 1 cm nad jej okraj a varíme 3-4 minúty.

2. Potom pohánku odstavíme a prikrytú necháme dôjsť ¾ hodiny.

3. Vychladnutú pohánku preložíme do misy, pridáme všetky ostatné ingrediencie vrátane posekaných špenátových listov a petržlenovej vňate.

4. Dôkladne premiešame a podľa potreby dochutíme soľou a korením.

5. Na plech vystlaný papierom na pečenie tvarujeme pomocou lyžice malé fašírky, ktoré pečieme v rúre na 180° C približne 35 – 40 minút.

 

TIP: Ak to chceš podávať na obed, nezabudni servírovať aj polievku a k fašírkam pridaj nejaký dressing, pesto alebo zeleninový šalát. Ak by si ich chcela na olovrant, bude stačiť nejaký dresing či spomínané pesto. Napríklad v sezóne určite vyskúšaj pesto z medvedieho cesnaku, prípadne cuketové pesto.

fasirky

 

co na obed

 

bezmäsité jedlá

Prajem ti dobrú chuť!

 

Chutné recepty aj bez lepku nájdeš aj v našich knihách Z fitka do kuchyne:

bezmasite jedla

 

Skús zaradiť aj ty pohánku do svojho varenia. Môžeš skúsiť aj tieto recepty:

Zeleninové pohánkoto – chutná náhrada rizota

Pizzové cesto z pohánky – nech je pizza zdravá a bez lepku

Pohánka s avokádovým dipom – super tip na výživný obed nielen pre bezlepkáčov

Alžbeta Jánošíková

Alžbeta Jánošíková

Som vášnivá kuchárka, avšak trošku odlišná. Miesto krémešov a sacherovej torty pečiem cviklovú tortu a zelerové hranolky. Prečo som iná? Diagnóza - celiakia. Dôvod, kvôli ktorému nesie môj jedálniček nálepku gluten free. V súčasnosti je nás „špeciálnych stravníkov" čoraz viac a viac. Mnohí sa cítia bezradní, tak ako som sa cítila na začiatku aj ja. Preto som sa rozhodla založiť web www.fit-way.sk zameraný na cvičenie a špeciálnu výživu (bezlepkovú, bez laktózy, raw, vegan..), ktorý poskytuje pomoc a motiváciu v podobe receptov pre všetkých nás - „špeciálnych".
Alžbeta Jánošíková

Článok bol pridaný dňa 04/04/2018 a zaradený do kategórie: BezlepkovéReceptyVegetariánske   |   Autor: Alžbeta Jánošíková

Komentáre

Vyhľadávanie

Cvičebné videá na doma!

Cvičebné videá na doma!
×

Sleduj priame prenosy zdarma!

Cvič podľa videí, alebo sa inšpiruj našimi video diskusiami o zdraví a chudnutí. Registrácia je zdarma.