Čo si dať po tréningu? Kuracie guľky so šalátom, recept plný bielkovín

Keď sa aj tebe bude žiadať zmena a budeš mať chuť experimentovať, pusti sa do tohto receptu. Recept je plný bielkovín a navyše bez lepku. Urob si aj ty nabudúce namiesto kuracieho soté tieto mäsové guľky z mletej kuracinky. Uvidíš, aké budú chutné chrumkavé. A skvelo sa budú hodiť do šalátu. Pusti sa do prípravy. ;-)

Doba prípravy: 50 minút +1 h na odležanie

Čo budeme potrebovať na cca 30 kusov (5 porcií)?

  • 500 g kuracieho mäsa
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 100 g kvalitného syra (napr. Eidam do 30% tuku)
  • 150 ml kvalitného mlieka
  • 100 g kukuričnej strúhanky + na obaľovanie
  • morskú/himalájsku soľ
  • mleté čierne korenie

Na šalát:

  • 500 g šalátová zmes (napr. rímsky šalát, baby špenát, rukola)
  • 2 stonky stopkového zeleru
  • 1 lyžicu domáceho medu
  • 2 lyžice umeoctu
  • 2 lyžice olivového oleja

Ako budeme postupovať?

1. Kuracie mäso umyjeme, nakrájame na kocky a vložíme do mixéra.

2. Pridáme olivový olej a spolu rozmixujeme na hladko.

3. Mäso vložíme do misy, pridáme nastrúhaný syr, mlieko a kukuričnú strúhanku.

4. Pridáme soľ a čierne korenie a dobre zamiešame.

5. Kuraciu zmes odložíme do chladničky na 1 hodinu.

6. Po hodine zmes vyberieme a lyžicou robíme guľky cca veľkosti 30 g, môžeme obaliť v strúhanke a ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, ktorý sme pokvapkali olivovým olejom.

7. Kuracie guľky vložíme do vyhriatej rúry na 200°C. Po 15-tich minútach guľky otočíme a dopekáme ďalších 15 minút.

8. Šaláty natrháme do misy, zeler nakrájame a zalejeme dressingom z medu, umeoctu a olivového oleja.

 

Tip: Kuracie guľôčky môžeme podávať s jogurtovo-cesnakovým dipom.

 

Výživové hodnoty na 1 porciu (6 ks guľôčok + šalát):

Kalorická hodnota Tuky Sacharidy Bielkoviny
1488 kJ

354 kcal

11 g 20g 39 g

Kuracie maso

 

Kuracie maso recepty

 

Mäsové guľky

Prajem ti príjemne strávený čas v kuchyni a dobrú chuť! :-)

PS: Do prípravy môžeš zapojiť aj detičky. 

 

Ďalšie chutné recepty z mäsa aj bez mäsa nájdeš v našich knihách:

knihy z fitka do kuchyne

 

Ak máš rada kuracinku, použi ju aj v týchto receptoch:

Kuracie soté na čínsky spôsob – s kokosovou omáčkou, kešu orieškami a ryžou

Kuracie soté s cícerom a zeleninou – chutný zdravý obed pripravený do pol hodiny

Kuracie prsia s kyslou kapustou – zdravé jedlo na obed hotové za 30 minút

Júlia Rašlová

Júlia Rašlová

Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.
Júlia Rašlová

Článok bol pridaný dňa 09/03/2018 a zaradený do kategórie: BezlepkovéJedlá z mäsaPotréningovéRecepty   |   Autor: Júlia Rašlová

Komentáre