Fazuľovo-brokolicové fašírky: tip na zdravý obed nielen pre vegetariánov, navyše do 30 minút
Máš rada fašírky? A čo takto urobiť si ich pre zmenu v bezmäsitej forme? Alternatívou k tým mäsovým sú rôzne zeleninové fašírky. Najlepšie chutia s poriadnou dávkou čerstvej zeleniny. Dnes ti ukážem môj recept na fazuľovo-brokolicové fašírky, ktoré si určite zamiluješ.
Doba prípravy: 30 minút
Čo budeme potrebovať na 9 kusov (3 porcie)?
- 100 g brokolice
- 50 g ovsených vločiek
- 150 g uvarenej červenej fazule
- 1 vajíčko
- morskú/himalájsku soľ
- mleté čierne korenie (vynecháme, ak robíme recept pre deti)
- 1 strúčik cesnaku
- 2 ks mladej cibuľky
- špaldovú celozrnnú múku na obaľovanie
- olej na opekanie (príp. ghee maslo)
Ako budeme postupovať?
1. Do mixéra vložíme brokolicu s ovsenými vločkami a rozmixujeme.
2. Pridáme fazuľu s vajíčkom a všetko spolu dobre zmixujeme.
3. Ochutíme soľou, čiernym korením a pretlačeným cesnakom.
4. Nakoniec pridáme nadrobno nakrájanú mladú cibuľku a všetko spolu varechou premiešame.
5. Z takto pripravenej zmesi robíme fašírky, ktoré obalíme v celozrnnej špaldovej múke a opekáme na rozohriatej panvici potretej olejom.
6. Servírujeme so zeleninovým šalátom podľa vlastnej chuti.
TIP: Fašírky môžeš piecť aj v rúre, pokiaľ zároveň vynecháš korenie, v takejto verzii sú vhodné aj pre deti od 1,5 roka.
Výživové hodnoty na 1 porciu (3 ks):
Kalorické hodnoty | Tuky | Bielkoviny | Sacharidy | Vláknina |
261 kcal
1 096 kJ |
8 g | 11 g | 33 g | 7 g |
Nech ti chutí! ;-)
Nemusíš byť vegetarián, no aj tak si dopraj z času na čas výživné zeleninové jedlá. Kopec takých nájdeš aj v našich knihách Z fitka do kuchyne:
Vyskúšaj aj tieto verzie fašírok:
Fašírky z červenej šošovice a špenátom, v sezóne použi aj medvedí cesnak
Pohánkové fašírky s mozzarellou a rôznou zeleninou
Cviklové tofu fašírky s nivou a bulgurom, ktorým neodoláš ani ty
Článok bol pridaný dňa 15/06/2018 a zaradený do kategórie: BezlaktózovéReceptyRecepty pre detiRecepty pre deti od 1,5 rokaRýchle obedy či večere do 30 minútVegetariánske | Autor: Júlia Rašlová