Letná osviežujúca cuketová polievka, chutná v teplej aj studenej verzii.
Čas prípravy
- 20 minútpríprava
- 30 minútvarenie
Ako na to?
1
Pripravíme si hlboký hrniec, v ktorom môžeme mixovať. Najemno nakrájanú cibuľu si opečieme na ghee masle alebo oleji.
2
Ošúpanú cuketu a bataty nakrájame na malé kúsky a spolu s nakrájanou paradajkou pridáme do hrnca. Zalejeme vodou asi 1 cm nad zeleninou.
3
Pridáme zeleninový bujón.
4
Necháme 20-30 minút uvariť do mäkka a rozmixujeme. Pridáme rastlinnú smotanu a premiešame, ešte pár minút povaríme.
5
Naberieme do misky a dochutíme tekvicovým olejom a tekvicovými semiačkami. Táto ľahká letná polievka je chutná aj studená aj teplá.
Tip č. 1: V recepte môžeme nahradiť rastlinnú smotanu podľa preferencií.
Tip č. 2: Tekvicové semienka môžeme zameniť aj za konopné semienka.
Dobrú chuť 😊!
Som dvojmama, ktorá sa hrabe v zloženiach produktov, čo nakupuje. Mám rada čerstvú a zdravú stravu. Nepáči sa mi, keď je v každom jedle pridaný cukor. Od rohlíku po detské pyré. Až sa mi hlava točila z čítania etikiet. Našťastie som si našla recepty a upravila ich pre seba tak, aby som nahradila väčšinu sladkostí z obchodov. Doma varím a pečiem bez pridaného cukru a moje deti cukor nepoznali do svojich skoro 3 rokov. Starší ho spoznal v škôlke. A som rada, pretože viem, že ho vediem k rovnováhe v strave.