Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Všeobecné
Stravovanie
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Jahodový koláč s posýpkou a banánovým cestom

55 min
12 kúskov
jahodový koláč

Potrebujeme: 

  • Na cesto:
  • 200 g špaldovej múky
  • 90 g trstinového práškového cukru
  • 2 čajové lyžičky kypriaceho prášku
  • 2 vajcia
  • 200 g kefíru
  • 2 banány
  • 2 štipky vanilkového lusku
  • 2 čajové lyžičky škorice
  • --
  • Na posýpku:
  • 6 lyžíc polohrubej múky
  • 2 lyžice ghee masla
  • 2 lyžice trstinového cukru
  • cca 300 g čerstvých jahôd (prekrojených na polovicu)
jahodový koláč

Tento jednoduchý koláč je presne to, čo potrebuješ, ak túžiš po niečom sladkom a zároveň výživnejšom. Banány v ceste mu dodávajú prirodzenú sladkosť a vláčnosť, kefír zabezpečí jemnú textúru a jahody spolu s chrumkavou posýpkou vytvoria neodolateľnú kombináciu chutí.

Koláč je ideálny ako sladké raňajky, olovrant či pohostenie pre návštevu.

Čas prípravy

  • 15 minútpríprava
  • 35-40 minútpečenie

Ako na to?

1

V mise premiešame špaldovú múku, cukor, kypriaci prášok, škoricu a semienka z vanilkového lusku.

2

Pridáme vajcia, kefír a roztlačené banány. Vymiešame hladké cesto.

3

Cesto vylejeme do vymastenej a vysypanej formy.

4

Navrch poukladáme jahody a posypeme posýpkou pripravenou zo spojenej múky, ghee a cukru.

5

Pečieme pri 180 °C približne 35–40 minút, kým nebude povrch zlatistý.

6

Necháme trochu vychladnúť a podávame.

🍓 Prajeme ti sladký a chutný zážitok s týmto jednoduchým koláčom!

🥣 Zdravé raňajky na dosah!

Vychutnaj si lahodné a výživné kaše, ktoré ťa zasýtia a dodajú energiu na celý deň. 🌞 Jednoduchá príprava, skvelá chuť a kvalitné zloženie – presne to, čo tvoje telo potrebuje. 💚 Objav ich na našom e-shope a začni deň správne! 🛍️✨

fitshaker kaše
Fotka autora
Iveta Kašická
Redaktor vo Fitshaker

Som šťastná mamina, manželka a pozitívna žienka, ktorá miluje svoju rodinku, zdravé varenie a pečenie. Teším sa, keď môžem skúšať nové suroviny, experimentovať v kuchyni, pretvárať nezdravé koláče na zdravé dobroty, tradičné jedlá na ich netradičné zdravé verzie a obzvlášť tvoriť recepty vhodné pre deti, bezlepkáčov, "bezlaktózových" či histaminikov (medzi ktorých sama patrím). Verím, že moje nápady inšpirujú aj teba! :-)

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.