Recepty z hrušiek patria medzi moje najobľúbenejšie. Vymyslieť niečo originálne a zároveň chutné je občas otázkou pár dní. Vtedy sa väčšinou prechádzam uličkami v obchode s potravinami a kombinujem si v hlave nový recept. Nejako takto vznikol aj tento ľahký, teplý, jesenný recept, ktorý zachutí veľkým aj malým.
Ako na to?
1
Tvaroh, smotanu, vajíčko a zrniečka z vanilkového lusku dáme spolu do jednej misky a rozmixujeme na hladkú hmotu.
2
Pridáme múku a cesto vložíme do košíčkov na muffiny a pečieme pri teplote 180°C cca 20 minút.
3
Kým sa muffiny pečú, pripravíme si hrušky. Umyté a ošúpané hrušky nakrájame na plátky.
4
Na panvicu dáme maslo a následne naňho poukladáme hrušky a polejeme ich medom.
5
Opekáme z oboch strán asi 5 minút na nízkom plameni do zlata.
6
Potom už len stačí zapojiť fantáziu a naservírovať dezert pekne na tanier.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
192 kcal
803.33 kJ
T:
13 g
B:
4 g
S:
14 g
V:
2 g
Tvojmu pozornému oku určite neuniklo, že do muffinov nešiel žiadne cukor. Je to z toho dôvodu, že hrušky sú samy o sebe sladké, navyše, sú dochutené troškou medu. Nie je preto potrebné sladiť aj muffiny. ;-)
Ďalšie chutné sladké dezerty bez výčitiek nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne 3:
Som Nika, šéfredaktorka Fitshaker blogu. Milujem turistiku, dobré jedlo, prechádzky a západy slnka pri mori. Najväčšou láskou je však pre mňa moja rodina. Ak práve nebehám za svojou dcérkou, pravdepodobne plánujem ďalší výlet do prírody s batohom plným dobrôt!