Hokkaido tekvica patrí k jeseni tak ako škorica k Vianociam 😊. Vieš, že ju dokonca vôbec nemusíš šúpať? Tak šup pekne všetky vitamíny rovno do hrnca. Vďaka vysokému obsahu vitamínu C je výbornou prevenciou proti chrípke a nachladnutiu. Je to taká vitamínová bomba pre naše zdravie a aj preto z nej skúšame viac a viac receptov.
Rovnako spontánne vznikli aj tieto tekvičky – snack, ktorým môžeš pohostiť známych a zároveň sa jesenne naladiť už pri ich príprave 😊. Tak poďme na to, recept zvládneš hravo.
Ako na to?
1
V hrnci uvaríme tekvicu domäkka, scedíme a vychladnutú rozmixujeme na pyré.
2
K tekvicovému pyré pridáme špaldovú múku, sódu bikarbónu, zmäknuté maslo, prelisovaný cesnak a soľ.
3
Vypracované cesto dáme na 20 minút do chladničky.
4
Následne ho vyvaľkáme na cca 8 mm a vykrajujeme z neho tekvičky alebo rôzne tvary podľa ročného obdobia alebo podľa príležitosti.
5
Tekvičky ukladáme na papierom vystlaný plech a pečieme v rozohriatej rúre na 170 ˚C cca 15 minút.
6
Vychladnuté môžeme servírovať. Výborne chutia s dipom z bieleho jogurtu a kôpru alebo s rôznymi nátierkami, zeleninkou či len tak samy.
TIP: Tieto tekvičky môžeš pribaliť aj deťom do školy alebo sebe do práce. V kombinácii s čerstvou zeleninou budeš mať výbornú desiatu či olovrant 😊.
Prajem ti dobrú chuť a radosť z prípravy nového receptu 😊.
Zbierku receptov sme si pre teba pripravili aj v našom novom Fitness diári 2023. Stačí si len objednať:
Od mala zbožňujem pohyb, pozitíve veci, čas strávený v prírode a smiech. Rada tvorím originály, dolaďujem detaily a neskutočne relaxujem pri kreatívnych veciach. Milujem fotenie a foodstyling. Keď to, na čom si pochutíme, lahodí aj našim očiam. Najvzácnejší je pre mňa čas s mojou rodinkou a napĺňa ma aj keď naservírujem na stôl niečo špeciálne. Odkedy som maminou, uprednostňujem zdravé varianty a vyvážené mlsky. Budem sa tešiť, ak Ťa mojimi príspevkami inšpirujem. 😊