Všetky
Recepty
Zdravie
Všeobecné
Cvičenie
Stravovanie
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Sebarozvoj a motivácia
Pre fitmaminky
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
LETO
Fit pobyty a dovolenky

Grilovaný pstruh s celozrnným kuskusom a zeleninou

45 min
2 porcie
pstruh s kuskusom

Potrebujeme: 

  • 2 čerstvé pstruhy
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 vetvičky rozmarínu
  • 2 vetvičky ligurčeka (alebo petržlenová vňať, ak nemáš)
  • štipka rasce
  • plátky citróna
  • olivový olej
  • --
  • Na celozrnný kuskus:
  • 200 g celozrnného kuskusu
  • soľ, korenie podľa chuti
  • 1 menšia paprika
  • 1 cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 paradajky
  • 1 lyžička medu
pstruh s kuskusom

Ľahké, voňavé a pritom výživné jedlo, ktoré poteší všetkých milovníkov rýb aj zdravého stravovania. Kombinácia šťavnatého pstruha s čerstvými bylinkami a jemne karamelizovaným zeleninovým kuskusom je ideálna na obed či večeru – a pripraviť ju zvládneš aj počas bežného dňa.

Ako na to?

1

Pstruhov umyjeme, očistíme a osušíme papierovou utierkou. Potrieme ich olivovým olejom, osolíme, okoreníme a pridáme trochu rasce. Do vnútra vložíme vetvičky rozmarínu a ligurčeka, ktoré rybe dodajú krásnu vôňu a sviežosť.

2

Pstruhov môžeme pripraviť dvoma spôsobmi: - Na grilovacej panvici: opečieme z oboch strán dozlatista, približne 10 minút z každej strany. - V rúre: pečieme pri teplote 180–200 °C približne 20 minút, kým má koža zlatistý nádych a mäso sa ľahko oddeľuje od kostí. Podávame s plátkom citróna na dochutenie.

3

Kuskus nasypeme do misky, osolíme, okoreníme a zalejeme vriacou vodou (asi 1 cm nad jeho povrch). Prikryjeme a necháme 5–7 minút napučať.

4

Medzitým si na panvici rozohrejeme trocha olivového oleja. Pridáme nasekanú cibuľu, cesnak, papriku a paradajky nakrájané na malé kocky. Restujeme, kým zelenina zmäkne a mierne skaramelizuje. Nakoniec pridáme lyžičku medu, ktorá zjemní chuť a zvýrazní arómu.

5

Hotovú zeleninu vmiešame do napučaného kuskusu a podľa potreby dochutíme soľou či korením.

Výživové hodnoty na 1 porciu:

585 kcal

2457 kJ

T:

21 g

B:

44 g

S:

46 g

V:

5 g

Dobrú chuť!

Fotka autora
Iveta Kašická
Redaktor vo Fitshaker

Som šťastná mamina, manželka a pozitívna žienka, ktorá miluje svoju rodinku, zdravé varenie a pečenie. Teším sa, keď môžem skúšať nové suroviny, experimentovať v kuchyni, pretvárať nezdravé koláče na zdravé dobroty, tradičné jedlá na ich netradičné zdravé verzie a obzvlášť tvoriť recepty vhodné pre deti, bezlepkáčov, "bezlaktózových" či histaminikov (medzi ktorých sama patrím). Verím, že moje nápady inšpirujú aj teba! :-)

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.