Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Frittata s pečenou tekvicou a šampiňónmi: Skvelá voľba na raňajky či večeru

70 min
6 porcií
frittata s tekvicou

Potrebujeme: 

  • ½ menšej tekvice Hokkaido (200 g) alebo 2 hrste pečenej tekvice
  • olivový olej
  • soľ
  • 120 g šampiňónov
  • 8 vajíčok
  • 50 ml mlieka alebo smotany
  • 50 g jemne strúhaného syra (Gouda alebo Ementál podľa chuti)
  • 1 lyžičku tymiánu
  • ⅓ lyžičky sušeného cesnaku
  • čierne korenie podľa chuti
  • 20 g čerstvého pečiva na podávanie
frittata s tekvicou

Táto frittata je perfektnou voľbou pre tých, ktorí hľadajú rýchly, chutný a výživný recept. Kombinácia jemne sladkastej pečenej tekvice, šťavnatých šampiňónov a krémovej syrovej omáčky je jednoducho neodolateľná. Pripraviť ju zvládne každý, aj bez panvice vhodnej do rúry. Stačí pekáč, základné ingrediencie a trocha času.

Táto frittata je ideálna na raňajky, obedy či ľahké večere. Nechajte sa uniesť jej krémovou konzistenciou a bohatou chuťou.

Čas prípravy

  • 50 minútak je tekvica upečená vopred
  • 70 minútak je potrebné tekvicu piecť

Ako na to?

1

Nakrájajte tekvicu na malé kocky. V mise ju pokvapkajte olivovým olejom, osoľte a premiešajte. Rozložte ju na plech vyložený papierom na pečenie a pečte pri 200 °C približne 15 minút. Ak máte už upečenú tekvicu, tento krok preskočte a odoberte si 2 hrste.

2

Nakrájajte šampiňóny na tenké plátky. Na panvici zohrejte lyžicu olivového oleja, pridajte jemne osolené šampiňóny a restujte ich 7 minút, kým nezačnú zlátnuť.

3

V miske rozšľahajte vajcia s mliekom alebo smotanou. Primiešajte strúhaný syr, tymián, sušený cesnak, soľ a čierne korenie. Do zmesi pridajte vychladnuté šampiňóny a pečenú tekvicu.

4

Pekáč (25 × 15 cm) vyložte papierom na pečenie. Vaječnú zmes nalejte do pekáča a pečte v rúre predhriatej na 180 °C približne 35 minút, kým frittata nie je pevná.

5

Po upečení nechajte frittatu 5–10 minút odstáť. Vďaka papieru ju ľahko vyberiete z pekáča a môžete ju nakrájať na porcie. Podávajte s čerstvým pečivom.

TIP: Pre extra chuť posypte frittatu po upečení opraženými semienkami alebo orechmi. Môžete ju tiež doplniť o čerstvú rukolu alebo špenát.

Výživové hodnoty na 1 porciu:

220 kcal

924 kJ

T:

11.5 g

B:

13 g

S:

13.5 g

V:

4 g

Nech ti chuť frittaty vyčarí úsmev na tvári!

Objavte nové recepty s knihou Fitshaker v kuchyni!

Chcete variť chutne, zdravo a bez stresu? Nová kniha Fitshaker v kuchyni prináša množstvo inšpirácií na rýchle a jednoduché recepty, ktoré si zamilujete.

Od raňajok po večere – všetko, čo potrebujete pre vyvážený a zdravý životný štýl, teraz na jednom mieste.

Nezmeškajte šancu obohatiť svoju kuchyňu a objednajte si knihu už dnes na eshope Fitshakera!

fitshaker kniha
Fotka autora
Martina Baťhová
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a varenie ma baví od malička, ale pohyb už menej. To sa odrazilo na mojej váhe, ktorú som začala riešiť v puberte. Zmenila som svoje stravovacie návyky, začala som pravidelne cvičiť, a tak sa zdravý životný štýl stal mojou prirodzenou súčasťou. Popri láske k vareniu som milovala aj fotografovanie, čo sa spojilo do príjemnej formy odovzdávania inšpirácie fanúšikom zdravej výživy. Varím skôr rýchlejšie jedlá, aby mi zostal čas na iné aktivity a varenie sa nestalo vyčerpávajúcou činnosťou, ale radosťou. Môj blog: zdravezivena.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.