Jar a jeseň je na očistu tela ideálne obdobie. Prečo je to tak? Ako by sme si mali v tomto období prispôsobiť jedálniček a ako vplýva jedlo na naše emócie a prežívanie, odpovie Zdenka Havettová. Absolvovala štúdium výživy v Nemecku, holistickú školu a Školu tradičnej čínskej medicíny v Brne. V priebehu štúdia založila projekt
Ide o Tvoje zdravie, ktorý je zameraný na podporu zdravia bežne dostupnými potravinami. Fascinovalo ju, že
podľa Číňanov neexistuje jasná hranica medzi liekom a jedlom a väčšina chorôb môže byť zmiernená či vyliečená aj vďaka vhodne zvolenej strave. O výživu sa začala zaujímať po ťažkých alergických záchvatoch, z ktorých sa dostala, a dnes pomáha na ceste za zdravím ďalším ľuďom.
Zdenka odporúča variť si doma, spoločne stolovať s rodinou, jedlo vychutnávať, jesť ho s láskou, čo tiež vedie k spokojnosti, a teda aj dlhovekosti.