Čo budeme potrebovať na 6 porcií?
- 1 karfiol
- 1 cibuľu
- 100 g zelenej fazuľky
- 100 g mrkvy
- 100 g cukety
- 100 g kukurice
- 100 g bulguru
- 1 kvalitný paradajkový pretlak
- 1 lyžičku karí korenia
- 2 lyžice kokosového oleja
- 80 g bieleho tofu (vyberaj si kvalitné tofu zo sóje bez GMO)
- soľ a korenie
Ako budeme postupovať?
1. Do osolenej vody dáme variť ružičky karfiolu.
2. Nakrájame cibuľu a zelené fazuľky, nastrúhame mrkvu a cuketu. Na oleji pražíme najprv cibuľu, potom pridáme nastrúhanú mrkvu, cuketu a fazuľky. Osolíme, okoreníme a dusíme.
3. Keď bude zmes hotová, pridáme pretlak, kukuricu a lyžičku karí korenia. Ak by bola omáčka príliš hustá, prilejeme trošku vody.
4. Do zmesi prisypeme bulgur, premiešame a necháme 15 minút odstáť.
5. Polovicu varených karfiolových ružičiek si nakrájame na kúsky a uložíme do zapekacej nádoby.
6. Na nakrájaný karfiol vylejeme omáčku a na to pokrájame zvyšok ružičiek. Posypeme nastrúhaným tofu a dáme zapekať na 15-20 minút pri 200 stupňoch.
Ďalšie tipy na vegánske jedlá:
Zdravá pizza na taliansky spôsob
Skvelá zapekaná tekvica
Pikantná kukuricová polievka
Vždy ma bavilo skúšať nové recepty, meniť ich podľa seba a rozširovať ich ďalej. Zdravému životnému štýlu som sa začala venovať od svojich 15 a drží ma to stále a verím, že ma to ani nikdy neopustí. Mám oveľa lepší pocit keď presne viem, čo do svojho jedla dávam a ešte viac si ho aj vychutnám. K mojej vášni k vareniu som pripojila aj fotenie, ktoré takisto patrí medzi moje hobby. Takto si fotím každý môj recept a veľmi rada sa s ním podelím ďalej, pretože by som chcela ľuďom ukázať, že žiť a stravovať sa zdravo je oveľa jednoduchšie a príjemnejšie, ako mnohí hovoria. Odkedy som svojmu telu začala dávať, čo si zaslúži a potrebuje, cítim sa lepšie nie len fyzicky, ale aj psychicky a tento životný štýl sa stal mojou neoddeliteľnou súčasťou.