Doba prípravy: max. 40 minút
Čo budeme potrebovať na 16 ks?
- 3 vajíčka
- 50 g kokosového cukru (príp. trstinového)
- 70 g ghee masla
- 2 dl ananásovej šťavy
- 120 g bieleho jogurtu (napr. gréckeho)
- 50 g strúhaného kokosu
- 150 g hladkej špaldovej múky
- 1 prášok do pečiva bez fosfátov
Na polevu:
- 150 g bieleho hustého jogurtu
- kôru z bio citróna
- 10 lístkov mäty
Ako budeme postupovať?
2. Pridáme rozpustené ghee maslo a ananásovú šťavu. Všetko poriadne premiešame a pridáme biely jogurt.
3. V inej miske zmiešame kokos a múku s práškom do pečiva.
4. Sypkú zmes postupne pridávame do riedkej a vareškou vypracujeme hustejšie cesto.
5. Cesto dáme do formy na muffiny a pečieme 15-20 minút pri teplote 160°C.
6. Polevu vytvoríme zmiešaním jogurtu, citrónovej kôry a nasekanej mäty.
7. Po vychladnutí muffinov, na ne natrieme polevu a dáme na pár minút do chladničky.
Sladké maškrty, nielen v lete, si môžeš upiecť aj podľa našej knihy Z fitka do kuchyne špeciál 2:
Rada pripravuješ muffiny? Potom pozri aj tieto recepty:
Cuketové muffiny s čokoládou
Muffiny s makom a ríbezľami
Banánovo-špaldové muffiny
Som Nika, šéfredaktorka Fitshaker blogu. Milujem turistiku, dobré jedlo, prechádzky a západy slnka pri mori. Najväčšou láskou je však pre mňa moja rodina. Ak práve nebehám za svojou dcérkou, pravdepodobne plánujem ďalší výlet do prírody s batohom plným dobrôt!