Fantastické zdravé krekry zo slnečnicových, tekvicových a ľanových semienok

Niekedy mám chuť niečo chrumkať. Zvykla som si opiecť nasucho slnečnicové semienka a bolo vystaráno. Raz mi pri takom opekaní napadlo, že by sa to dalo využiť aj inakšie. Vzala som semienka a vytvorila z nich chutné chrumkavé krekry. Sú vhodné jednak ako pochúťka k dobrému filmu, ale aj ako pohostenie pre návštevy.

Doba prípravy: 30 minút

Čo budeme potrebovať na 18 ks?

  • 100 g slnečnicových semienok
  • 100 g tekvicových semienok
  • 3 lyžice ľanových semienok
  • 50 g cícerovej múky (prí. iný druh bezlepkovej múky)
  • 1 lyžičku morskej/himalájskej soli
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 12 lyžíc vody

Ako budeme postupovať?

1. Slnečnicové a tekvicové semienka opečieme na suchej panvici.

2. Vysypeme do misy a pridáme ľanové semienka, cícerovú múku, soľ a roztlačený cesnak.

3. Všetko spolu premiešame, pridáme vodu a opäť premiešame.

4. Zapekaciu misu vystelieme papierom na pečenie a zmes rovnomerne rozotrieme.

5. Ešte pred pečením nožom nakrájame tyčinky a vložíme do vyhriatej rúry na 180°C  a pečieme približne 25 minút.

 

Výživové hodnoty na 1 ks:

Kalorické hodnoty Tuky Bielkoviny Sacharidy Vláknina
98 kcal

413 kJ

7 g 4 g 5 g 2 g

slnečnicové semienka

 

semienkove krekry

 

krekry

Prajem ti príjemné vychutnávanie pohody pri dobrom filme či v spoločnosti priateľov. ;-)

 

Super recepty na chrumkanie nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál:

kucharska kniha z fitka do kuchyne special

 

Pozri aj ďalšie recepty na chrumkanie:

Domáce špaldové mini rožky

Chrumkavé krekry z tekvice hokkaido

Chrumkavé špaldové krekry so syrom a makom

Júlia Rašlová

Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.
Júlia Rašlová

Článok bol pridaný dňa 20/10/2017 a zaradený do kategórie: BezlaktózovéBezlepkovéDesiataReceptyVeganZdravé chrumkanie   |   Autor: Júlia Rašlová

Komentáre