Čo budeme potrebovať do plechu s rozmermi 23 x 32 cm?
- 160 g trstinového cukru (pokojne daj aj menej, ak chceš koláčik menej sladký)
- 180 g bezlepkovej múky značky PROMIX UNI alebo špaldovej múky, ak nie si celiatik
- 5 vajec
- 1 dcl mlieka
- 75 ml kokosového oleja (alebo 80-100 g roztopeného masla)
- štipku sódy bikarbóny
- ½ balíčka kypriaceho prášku bez fosfátov
- 300 g jahôd
- 1 ČL masla na vymastenie plechu
- 1 ČL bezlepkovej strúhanky alebo múky na vysypanie plechu
- voliteľné: rôzne druhy ovocia (marhule, čučoriedky, maliny...)
Ako budeme postupovať?
1. Žĺtka s cukrom vymiešame ručným mixérom do peny. Pomaly a za stále miešania pridáme mlieko a olej. Múku zmiešanú so štipkou bikarbóny a kypriacim práškom po lyžičkách zamiešavame do cesta.
2. Nakoniec opatrne vareškou vmiešame sneh vyšľahaný z bielkov.
3. Cesto vylejeme na plech, ktorý sme si vymastili maslom a posypali strúhankou. Na záver už len pridáme na vrch nakrájané jahody a necháme piecť vo vyhriatej rúre na 160 stupňov približne 40 minút.
Ďalšie letné koláčiky:
Muffiny s jahodovým krémom
Čokoládové košíčky s ovocím
Božská torta s ríbezľami
Som zakladateľka online ženského magazínu Ženuškáreň, prostredníctvom ktorého ponúkam inšpiráciu a motiváciu ako žiť lepšie, zdravšie a kvalitnejšie. Napísala som knihu pre ženy Tvoja kniha do kabelky. Spolupodieľala som sa aj na tvorbe bestsellerov Z fitka do kuchyne, Fitness diár, Fitness kalendár. Žiť zdravo pre mňa znamená prijať samú seba so všetkými nedokonalosťami, nájsť rovnováhu a byť šťastná.