Exotické ryžové rezance s tekvicou hokkaido: fit obed len za 20 minút!

Sezóna hokkaido tekvice je opäť tu. Bola by škoda to nevyužiť a nepripraviť si z nej nejaké chutné jedlo. Ak aj ty patríš k tým žienkam, čo ledva stíhajú variť, tento recept je práve pre teba, lebo ti zaberie len 20 minút. Navyše konzumácia sezónnej zeleniny je skvelá voľba a betakarotén, ktorý obsahuje práve hokkaido, ti pomôže zachovať si dlhšie opálenie z leta. Tak už neváhaj, vrhni sa na to a uvar si niečo dobré.

Doba prípravy: cca 20 minút

Čo budeme potrebovať na 3 porcie?

  • 1 menšiu cibuľu
  • 1 lyžica ghee masla
  • 1 menšiu tekvicu hokkaido
  • 1 dl vody
  • 2 paradajky
  • 2 dl kokosového mlieka
  • 1 lyžicu arašidového masla (smooth)
  • morskú/himalájsku soľ
  • mleté čierne korenie
  • 1 lyžičku sójovej omáčky (napr. Tamari)
  • 200 g ryžových rezancov
  • tekvicové semienka na posypanie

Ako budeme postupovať?

1. Cibuľku nakrájame na drobné kúsky a opražíme dosklovita na ghee masle.

2. Po chvíli pridáme tekvicu nakrájanú na kocky a spolu opražíme asi 5 minút.

3. Po 5 minútach nalejeme k tekvici asi 1 dl vody a prikryjeme pokrievkou, aby sa tekvica uvarila domäkka.

4. Medzitým nakrájame paradajky na malé kúsky. 

5. Keď tekvica zmäkne, prilejeme k nej kokosové mlieko a pridáme arašidové maslo. Omáčku môžeme osoliť a okoreniť podľa chuti.

6. Do omáčky môžeme v tejto fáze pridať paradajky. Pozor, nevaríme ich dlho, aby si zachovali svoj tvar a šťavnatosť.

7. Na záver pridáme sójovú omáčku a odstavíme z plameňa.

8. Ryžové rezance dáme variť do vriacej vody na cca 2-3 minúty.

9. Rezance scedíme a pridáme k omáčkeVšetko spolu dôkladne premiešame, nech sa omáčka a rezance spoja.

10. Naberieme na tanier, posypeme tekvicovými semienkami a vychutnávame.

ryžové rezance s tekvicou

 

tekvica hokkaido recept

Ak obľubuješ kombináciu kokosu a arašidov, na tomto recepte si naozaj pochutíš. Nezabudni nám o tom dať vedieť. Dobrú chuť! ;-)

 

Fantastické recepty bez mäsa nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál II:

zdrave recepty z fitka do kuchyne special 2

 

Pozri aj ďalšie zaujímavé bezmäsité recepty:

Bazalkovo-avokádové cestoviny

Zemiakové muffiny

Plnené avokádo

Veronika Kašická

Redaktorka vo Fitshaker
Ako maskérka v divadle sa stretávam s mnohými vecami, ktoré obsahujú veľa chémie. Preto sa snažím o presadenie prírodnej kozmetiky a zdravého jedla aspoň v osobnom živote. Hľadanie a vytváranie nových veci pre telo a pleť z ingrediencií, ktoré nám ponúka sama príroda je moje veľké hobby. Verím, že jedného dňa si ľudia opäť všimnú, že kvalitné a zdravé prípravky na telo, tvár či vlasy sa dajú pripraviť aj doma bez zruinovania peňaženky.
Veronika Kašická

Článok bol pridaný dňa 03/10/2017 a zaradený do kategórie: CestovinyReceptyVegetariánske   |   Autor: Veronika Kašická

Komentáre