Všetky

Dvojfarebná bezlepková bábovka

29. nov 2014
Danka Fráková
Počas sychravých jesenných dní určite dobre padne šálka teplého čaju. A k nemu kúsok mäkučkej, bezlepkovej, dvojfarebnej a výbornej bábovky. Jej ľahkosť si ťa získa :)

Rozdiel, ktorým sa bábovka odlišuje od klasických je ten, že základ tvorí kukuričný škrob (Gustin). Smelo do prípravy :)

Čo budeme  potrebovať ?


  • 4 vajíčka

  • 100 g trstinového cukru

  • 200 g kukuričného škrobu, t.j. celé balenie Gustin

  • 2 dcl oleja

  • ½ prášku do pečiva z vinného kameňa – neobsahuje fosfáty a je 100% bezlepkový

  • 1 polievková lyžica kakaa


Ako budeme  postupovať ?

1. Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny.
2. Pridáme suché ingrediencie, sneh z bielkov a olej nakoniec.
3. Rozdelíme cesto na dve časti, do jednej pridáme kakao.
4. Základné cesto vylejeme do bábovkovej formy najprv, do neho vlejeme a vidličkou rozťaháme kakaové cesto.
5. Pečieme pomaly pri teplote 150 ˚C cca 1 hodinu.
babovka recept
Máš rada ak niečo v bábovke chrumká? Pri miešaní cesta do neho pridaj pol hrste nepražených, drvených kakaových bôbov.
Dobrú chuť pri pavučinkovo ľahkej bábovke!
Danka Fráková
Redaktor vo Fitshaker
Som inštruktorka Aerobiku, Zumby a Interval tréningu. Taktiež som šťastnou maminou dvoch chlapčekov. Prispievanie na blog fitshaker.sk považujem za úžasnú možnosť podeliť sa so svojimi poznatkami a skúsenosťami s ďalšími nadšencami športu a zdravého životného štýlu.

Kategórie

ReceptyBezlepkovéFitnes dezertyRaňajkyBábovky a iné sladké pečivobábovka