Rozdiel, ktorým sa bábovka odlišuje od klasických je ten, že základ tvorí kukuričný škrob (Gustin). Smelo do prípravy :)
Čo budeme potrebovať ?
- 4 vajíčka
- 100 g trstinového cukru
- 200 g kukuričného škrobu, t.j. celé balenie Gustin
- 2 dcl oleja
- ½ prášku do pečiva z vinného kameňa – neobsahuje fosfáty a je 100% bezlepkový
- 1 polievková lyžica kakaa
Ako budeme postupovať ?
2. Pridáme suché ingrediencie, sneh z bielkov a olej nakoniec.
3. Rozdelíme cesto na dve časti, do jednej pridáme kakao.
4. Základné cesto vylejeme do bábovkovej formy najprv, do neho vlejeme a vidličkou rozťaháme kakaové cesto.
5. Pečieme pomaly pri teplote 150 ˚C cca 1 hodinu.
Dobrú chuť pri pavučinkovo ľahkej bábovke!
Som inštruktorka Aerobiku, Zumby a Interval tréningu. Taktiež som šťastnou maminou dvoch chlapčekov. Prispievanie na blog fitshaker.sk považujem za úžasnú možnosť podeliť sa so svojimi poznatkami a skúsenosťami s ďalšími nadšencami športu a zdravého životného štýlu.