Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Chutná mrkvová polievka s fazuľou a kokosovým mliekom

40 min
4 porcie
mrkvová krémová polievka

Potrebujeme: 

  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1 veľkú sladkú cibuľu
  • 3 veľké mrkvy
  • 1 lyžicu paradajkového pretlaku
  • 4 šálky zeleninového vývaru alebo vody
  • morskú/himalájsku soľ
  • mletú rascu
  • 1 šálku kokosového mlieka
  • 1 plechovku bielej fazule
  • hrsť čerstvej petržlenovej vňate nakrájanej nadrobno
mrkvová krémová polievka

Hľadáš jednoduchú, rýchlu a chutnú polievku na prípravu? Táto polievka z mrkvy, fazule a kokosového mlieka ťa určite nesklame. Priprav si jej za hrniec a vychutnaj ju na obed alebo na večeru. Má sladkastú chuť a je len jemne okorenená, takže ju môžete naservírovať aj deťom. Môjmu veľmi chutila.

Ako na to?

1

Na olivovom oleji si dozlata opečieme cibuľu nakrájanú nadrobno.

2

Pridáme mrkvu nakrájanú na tenké kolieska, pretlak a premiešame.

3

Pridáme vývar a dochutíme trochou soli a rasce.

4

Privedieme do varu, potom znížime teplotu a prikryté dusíme asi 30 minút alebo kým nie je mrkva uvarená.

5

Pridáme asi ¾ polievky spolu s kokosovým mliekom do mixéra a rozmixujeme dohladka.

6

Pridáme fazule a čerstvú petržlenovú vňať a pokračujeme v dusení asi 5 minút.

7

Podávame a pochutnávame si.

jednoducha mrkvova polievka
fantastická mrkvová polievka

Dobrú chuť :-)!

Aj naše fitness kuchárske knihy sú plné výživných receptov na jedlá vhodné od raňajok až po večeru:

zdravé recepty
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.