Chrumkavé kuracie placky s batatom plné bielkovín
60 min
5 porcií

Hoci je ešte stále teplo, niekedy máme chuť aj na niečo iné ako na šalát. Placky poznáme rôzne, ja som si však urobila kuracie. Chutia výborne nielen teplé, ale aj studené. Takže sú vhodné aj na výlety alebo keď sa pôjdete kúpať. A navyše sú plné bielkovín.
Ako na to?
1
Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na veľmi malé kúsky. Vložíme do misy.
2
Bataty ošúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle a pridáme k mäsu.
3
Potom do misy pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, vajíčka, pretlačený cesnak a múku.
4
Dochutíme soľou, majoránom a dobre premiešame.
5
Kvalitnú panvicu potrieme olejom, necháme rozohriať a lyžicou robíme malé placky, ktoré opekáme z oboch strán na miernom zdroji tepla.
6
Podávame s miešaným alebo ľubovoľným šalátom.
Tip: Ak nechceme placky piecť na panvici, môžeme ich poukladať na plech s papierom na pečenie, ktorý pokvapkáme olejom, a piecť v rúre.
Výživové hodnoty na 1 porciu (cca 4 ks):
395 kcal
1659 kJ
T:
9 g
B:
50 g
S:
25 g
V:
2 g


Dobrú chuť 😊.
Okrem skvelých receptov na našom blogu si už o chvíľu môžeš začať užívať aj ďalšiu výzvu! Už 4.9. totiž štartujeme Reštart po lete ! Poď sa pridať a vyformuj svoju postavu snov. Bude to spoločná, energiou nabitá jazda, ktorá ťa zaručene bude baviť. Už sa na teba tešíme ❤️!