Doba prípravy: 20 minút
Čo budeme potrebovať na cca 15 ks?
- 500 g mletých kuracích pŕs
- 1 vajíčko
- morskú/himalájsku soľ
- mleté čierné korenie
- 1 lyžičku sušeného oregana
- 1 stredne veľkú cibuľu
- 2 strúčiky cesnaku
- ¾ šálky hladkej špaldovej múky
- olivový olej (príp. bio slnečnicový či repkový olej)
- hrsť nasekanej petržlenovej vňate
Ako budeme postupovať?
2. Cibuľu nakrájame nadrobno, cesnak pretlačíme a pridáme k mäsovej hmote.
3. Pridáme špaldovú múku a poriadne zmiešame všetky suroviny.
4. Olej rozpálime na panvici a lyžicou naberieme hmotu, ktorú pritlačíme do tvaru fašírky a opečieme z oboch strán cca 3-4 minúty na strednom stupni.
5. Fašírky sú po upečení chrumkavé a pripomínajú kuracie nugetky.
Skvelé inšpirácie na zdravé recepty nájdeš aj v našich knihách Z fitka do kuchyne:
Ponúkame ti aj ďalšie inšpirácie, ak by ťa tento recept až tak neoslovil, prípadne hľadáš aj bezmäsitú formu:
Syrovo-kuracie guľky - perfekné aj po tréningu
Broko-fazuľové fašírky - super alternatíva pre vegetariánov
Pohánkové placky s mozzarellou - geniálny spôsob, ako konzumovať viac pohánky
Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj instagram @viktoria.janov