Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Chrumkavá bruschetta s paradajkami a Buratou

20 min
2 porcie
bruchetta recept

Potrebujeme: 

  • 2 krajce kváskového chleba
  • 6 stredne veľkých paradajok
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ podľa chuti
  • olivový olej
  • mleté čierne korenie podľa chuti
  • mozzarellu Burata
bruchetta recept

Bruschetta pochádza z Talianska a pôvodne slúžila ako jednoduché jedlo pre roľníkov. Základom je chrumkavý chlieb opečený na grile alebo v rúre, potretý cesnakom a zaliaty olivovým olejom.

Tento tradičný taliansky pokrm je známy svojou kombináciou chutí, ktorá vzniká vďaka kvalitným surovinám – čerstvému chlebu, voňavým paradajkám, cesnaku a bylinkám.

Ako na to?

1

Kváskový chlieb si opečieme nasucho na panvici, kým nezíska chrumkavú kôrku.

2

Paradajky umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Na panvici rozohrejeme olivový olej a pridáme nakrájané paradajky a prelisovaný cesnak. Všetko osolíme, okoreníme a dusíme, kým sa šťava z paradajok nezredukuje a nezhustne.

3

Paradajkovú zmes rozložíme na opečený chlieb a podávame s kúskom mozzarelly Buraty navrchu.

bruschetta s paradajkami

Buon appetito 😊!

Vychutnajte si lahodnú taliansku bruschettu, ktorá vás s každým sústom prenesie na slnečné pobrežie Talianska. Tento ľahký a chutný pokrm je ideálny nielen ako rýchle predjedlo, ale aj ako zdravá pochúťka, ktorá nezaťaží váš žalúdok.

A rovnako rýchlo, ako si pripravíte túto delikatesu, môžete spraviť niečo aj pre svoje zdravie! Vyskúšajte náš program FIT in 15 min na Fitshakeri – krátke, ale intenzívne 15-minútové cvičenia, ktoré vám pomôžu spáliť kalórie, posilniť telo a získať energiu na celý deň.

Spojte rýchle, chutné jedlo s efektívnym cvičením a vychutnajte si zdravý životný štýl na maximum!

Fotka autora
Iveta Kašická
Redaktor vo Fitshaker

Som šťastná mamina, manželka a pozitívna žienka, ktorá miluje svoju rodinku, zdravé varenie a pečenie. Teším sa, keď môžem skúšať nové suroviny, experimentovať v kuchyni, pretvárať nezdravé koláče na zdravé dobroty, tradičné jedlá na ich netradičné zdravé verzie a obzvlášť tvoriť recepty vhodné pre deti, bezlepkáčov, "bezlaktózových" či histaminikov (medzi ktorých sama patrím). Verím, že moje nápady inšpirujú aj teba! :-)

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.