Bruschetta pochádza z Talianska a pôvodne slúžila ako jednoduché jedlo pre roľníkov. Základom je chrumkavý chlieb opečený na grile alebo v rúre, potretý cesnakom a zaliaty olivovým olejom.
Tento tradičný taliansky pokrm je známy svojou kombináciou chutí, ktorá vzniká vďaka kvalitným surovinám – čerstvému chlebu, voňavým paradajkám, cesnaku a bylinkám.
Ako na to?
1
Kváskový chlieb si opečieme nasucho na panvici, kým nezíska chrumkavú kôrku.
2
Paradajky umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Na panvici rozohrejeme olivový olej a pridáme nakrájané paradajky a prelisovaný cesnak. Všetko osolíme, okoreníme a dusíme, kým sa šťava z paradajok nezredukuje a nezhustne.
3
Paradajkovú zmes rozložíme na opečený chlieb a podávame s kúskom mozzarelly Buraty navrchu.
Buon appetito 😊!
Vychutnajte si lahodnú taliansku bruschettu, ktorá vás s každým sústom prenesie na slnečné pobrežie Talianska. Tento ľahký a chutný pokrm je ideálny nielen ako rýchle predjedlo, ale aj ako zdravá pochúťka, ktorá nezaťaží váš žalúdok.
A rovnako rýchlo, ako si pripravíte túto delikatesu, môžete spraviť niečo aj pre svoje zdravie! Vyskúšajte náš program FIT in 15 min na Fitshakeri – krátke, ale intenzívne 15-minútové cvičenia, ktoré vám pomôžu spáliť kalórie, posilniť telo a získať energiu na celý deň.
Spojte rýchle, chutné jedlo s efektívnym cvičením a vychutnajte si zdravý životný štýl na maximum!
Som šťastná mamina, manželka a pozitívna žienka, ktorá miluje svoju rodinku, zdravé varenie a pečenie. Teším sa, keď môžem skúšať nové suroviny, experimentovať v kuchyni, pretvárať nezdravé koláče na zdravé dobroty, tradičné jedlá na ich netradičné zdravé verzie a obzvlášť tvoriť recepty vhodné pre deti, bezlepkáčov, "bezlaktózových" či histaminikov (medzi ktorých sama patrím). Verím, že moje nápady inšpirujú aj teba! :-)