Obdobie jesene nám ponúka neskutočné množstvo sezónnych plodov. Jablká, hrušky, hrozno, tekvice, kapustu. To je len zlomok toho, čo ponúka sezóna a región. Tak prečo si neupiecť slávny páj z plodov záhrady. Vyskúšajte a určite si pochutíte. Tenké cesto a veľa ovocia poskytnú chuťový zážitok.
Ako na to?
1
Hladkú špaldovú múku preosejeme do misy, pridáme zmäknuté maslo, soľ a trstinový cukor.
2
Suroviny spolu dobre spracujeme do konzistencie strúhanky. Pridáme vajíčko a vodu podľa potreby.
3
Vypracujeme vláčne cesto, ktoré odložíme na 30 minút do chladničky.
4
Zatiaľ si pripravíme náplň.
5
Hrušky, jablká a hrozno umyjeme.
6
Hrušky a jablká nakrájame na tenké plátky, dáme na misy, pridáme hrozno, múku, rozpustené maslo, trstinový cukor a škoricu.
7
Všetko spolu dobre premiešame.
8
Okrúhlu formu vymažeme maslom a vysypeme múkou.
9
Cesto vyvaľkáme do kruhu, vložíme do formy a popicháme vidličkou.
10
Cesto, ktoré presahuje formu, odrežeme a odložíme na ozdobu.
11
Premiešané ovocie vysypeme do formy na cesto a urovnáme.
12
Z cesta, ktoré sme odrezali, urobíme ozdobu vo forme lístkov a uložíme do stredu.
13
Kraje koláča potrieme rozšľahaným vajíčkom a vložíme do vyhriatej rúry na 200 ˚C.
14
Pečieme cca 30 minút.
Výživové hodnoty na 1 ks:
194 kcal
818 kJ
T:
10 g
B:
4 g
S:
22 g
V:
3 g
Príjemné maškrtenie 😊.
Ulahoď svojmu telu nielen skvelým jedlom ale tiež pohybom. Práve pre teba pripravujeme našu výzvu Harmóniu tela a duše 2023.
Čaká na teba 35 dní plných príjemného cvičenie jogy a pilatesu. Začíname už 6.11. tak neváhaj a zapoj sa tiež.
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.