Všetky

Bohatý jablkovo-hruškový páj s hroznom

Recepty
3. nov 2023
Júlia Rašlová
90 min
14 ks
jablkový páj
Potrebujeme:
  • Na cesto:
  • 250 hladkej špaldovej múky
  • 125 g masla
  • 1 lyžičku soli
  • 1 lyžicu trstinového cukru
  • 1 vajíčko
  • 2 lyžice vody
  • --
  • Plnka:
  • 3 hrušky
  • 3 jablká
  • strapec červeného hrozna
  • 1 lyžicu hladkej špaldovej múky
  • 30 g masla
  • 2 lyžice trstinového cukru
  • 2 lyžičky škorice
  • --
  • 1 vajíčko na potretie
  • 1 lyžicu masla na vymazanie formy
  • špaldovú múku na vysypanie

Obdobie jesene nám ponúka neskutočné množstvo sezónnych plodov. Jablká, hrušky, hrozno, tekvice, kapustu. To je len zlomok toho, čo ponúka sezóna a región. Tak prečo si neupiecť slávny páj z plodov záhrady. Vyskúšajte a určite si pochutíte. Tenké cesto a veľa ovocia poskytnú chuťový zážitok.

Ako na to?
1
Hladkú špaldovú múku preosejeme do misy, pridáme zmäknuté maslo, soľ a trstinový cukor.
2
Suroviny spolu dobre spracujeme do konzistencie strúhanky. Pridáme vajíčko a vodu podľa potreby.
3
Vypracujeme vláčne cesto, ktoré odložíme na 30 minút do chladničky.
4
Zatiaľ si pripravíme náplň.
5
Hrušky, jablká a hrozno umyjeme.
6
Hrušky a jablká nakrájame na tenké plátky, dáme na misy, pridáme hrozno, múku, rozpustené maslo, trstinový cukor a škoricu.
7
Všetko spolu dobre premiešame.
8
Okrúhlu formu vymažeme maslom a vysypeme múkou.
9
Cesto vyvaľkáme do kruhu, vložíme do formy a popicháme vidličkou.
10
Cesto, ktoré presahuje formu, odrežeme a odložíme na ozdobu.
11
Premiešané ovocie vysypeme do formy na cesto a urovnáme.
12
Z cesta, ktoré sme odrezali, urobíme ozdobu vo forme lístkov a uložíme do stredu.
13
Kraje koláča potrieme rozšľahaným vajíčkom a vložíme do vyhriatej rúry na 200 ˚C.
14
Pečieme cca 30 minút.

Výživové hodnoty na 1 ks:

194 kcal

818 kJ

T:

10 g

B:

4 g

S:

22 g

V:

3 g

hruškový páj recept

Príjemné maškrtenie 😊.

Ulahoď svojmu telu nielen skvelým jedlom ale tiež pohybom. Práve pre teba pripravujeme našu výzvu Harmóniu tela a duše 2023.

Čaká na teba 35 dní plných príjemného cvičenie jogy a pilatesu. Začíname už 6.11. tak neváhaj a zapoj sa tiež.

výzva
Júlia Rašlová
Redaktor vo Fitshaker
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.

Kategórie

ReceptyFitnes dezerty