Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Blesková krémová fazuľa so sušenými paradajkami a špenátom

15 min
3 porcie
fazuľa recepty

Potrebujeme: 

  • 1 lyžicu oleja zo sušených paradajok
  • 1 cibuľu
  • 1 lyžičku soli
  • ½ šálky nakrájaných sušených paradajok
  • 1 lyžicu sušeného tymianu
  • 1 lyžičku vločiek čili (nemusí)
  • 200 ml smotany (bežnej alebo tvojej obľúbenej rastlinnej alternatívy)
  • 1 plechovku veľkej bielej maslovej fazule
  • ½ šálky jemne nastrúhaného parmezánu
  • 2 šálky nasekaných listov špenátu (1 vaničku)
  • čierne mleté korenie
  • 1 lyžicu medu
  • čerstvé bylinky na podávanie
fazuľa recepty

Túto chutnú dobrotu zo sušených paradajok, bielej fazule a špenátu pripravíš za 15 minút v jednom hrnci. Ďalší super recept na sýte, chutné, rýchle a ľahké týždenné jedlo, ktoré budeš milovať. Privítaj toto maximálne pohodlie v jednej miske!

Ako na to?

1

Na panvici si zohrejeme olej zo sušených paradajok a potom pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a soľ. Za stáleho miešania opekáme asi 5 minút, kým nezmäkne a nezačne meniť farbu.

2

Pridáme sušené paradajky, tymian a vločky čili, premiešame, potom pridáme smotanu a znova premiešame.

3

Pridáme biele fazule, nastrúhaný parmezán, potom znova premiešame.

4

Fazuľu varíme 5 minút. Môžeme pridať trochu vody, ak je omáčka príliš hustá. Pridáme listy špenátu a potom všetko poriadne premiešame. Dusíme, kým špenát nestratí svoj objem. Pridáme čierne korenie, med a dosolíme, ak je to potrebné.

5

Podávame s čerstvými bylinkami, plackami, čerstvým pečivom, hriankami alebo len tak samotné.

Výživové hodnoty na 1 porciu:

500 kcal

2103 kJ

T:

21 g

B:

27 g

S:

48 g

V:

9 g

recepty z fazule

Nech ti chutí 😊.

Nakúp do 14.2. v našom e-shope nad 70 € a my ti pribalíme DARČEK, ktorý v sebe ukrýva niekoľko sladkých inšpirácií na valentínske pečenie.

darček k nákupu
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.