Avokádový chlieb s hrozienkami, super voľba pre fit raňajky
Raňajkové chlebíky mám veľmi v obľube. Nielenže dobre zasýtia, ale aj výborne chutia. V tomto chlebíku je použitá špaldová celozrnná múka, v ktorej sú zastúpené všetky makroživiny. Špaldová múka obsahuje menej lepku, a preto je pre nás aj ľahšie stráviteľná. Pridaním avokáda a orechov v tomto chlebíku znížime glykemickú nálož, preto je vhodný aj počas zdravého chudnutia hlavne na raňajky a na skvelý štart do nového dňa. :-)
Doba prípravy: 40 minút
Čo budeme potrebovať na cca 12 ks?
- 100 g zrelého avokáda už bez šupy
- 2 vajíčka
- 80 g domáceho medu
- 240 g celozrnnej špaldovej múky
- 1 kypriaci prášok bez fosfátov
- 200 ml kvalitného mlieka
- 50 g roztopeného kvalitného masla
- 2 hrste vlašských orechov
- 1 hrsť nesírených hrozienok
Ako budeme postupovať?
1. Lyžicou vyberieme dužinu avokáda a spolu v vajíčkami a medom vložíme do mixéra a mixujeme do hladka.
2. Do misy vysypeme múku a zmiešame ju s kypriacim práškom.
3. Pridáme rozmixované avokádo, mlieko a roztopené maslo.
4. Vlašské orechy podrvíme a spolu s hrozienkami pridáme do cesta a dobre premiešame.
5. Do formy na chlebík o rozmere 13 x 30 cm vložíme papier na pečenie a vylejeme do formy cesto.
6. Takto pripravený chlebík vložíme do vyhriatej rúry na 200°C a pečieme 25 minút.
7. Po upečení chlebík vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.
TIP: Chlebík nie je veľmi sladký, preto ak chceme, môžeme ho pokvapkať medom alebo potrieť domácim džemom.
Výživové hodnoty na 1 ks (cca 70 g):
Kalorická hodnota | Tuky | Sacharidy | Bielkoviny |
810 kJ
193 kcal |
8 g | 22 g | 5 g |
Prajem Ti príjemné ráno a ešte krajší zvyšok dňa! :-)
Nevieš odolať domácemu pečivu? Kopec inšpirácií nájdeš aj v našich knihách, inšpiruj sa nimi ;-)
Na raňajky si môžeš dopriať aj:
- Rýchly jogurtovo-smotanový dezert do pohára s ovocím a horkou čokoládou - 27. februára 2021
- Jednoduchá nepečená torta s orieškami a čokoládovou plnkou, ktorú pripravíš do 30 minút! - 11. februára 2021
- Najlepšie čokoládové mini tortičky preliate horúcim ovocím, aké kedy pripravíš - 9. februára 2021
Článok bol pridaný dňa 24/01/2018 a zaradený do kategórie: Bábovky a iné sladké pečivoPečivoRaňajkyRecepty | Autor: Júlia Rašlová