Antivírusová chrenová polievka zo strúhanej zeleniny, hotová do 30 minút
Máš doma koreňovú zeleninu a chren? Tak vytiahni hrniec zo skrine a priprav si túto vitamínovú bombu. V 100 g chrenu (koreň) nájdeš až 79,31 mg vitamínu C, ale aj draslík, vápnik, fosfor, zinok či meď. Chren má silné antibakteriálne, antibiotické, antivírusové a protirakovinové účinky. Nemal by chýbať ani v tvojom jedálničku. Táto zeleninová polievka je navyše rýchlo hotová, nakoľko do nej ide strúhaná zelenina, ktorá rýchlo zmäkne. ;-)
Doba prípravy: 30 min.
Čo budeme potrebovať na 8 porcií?
- 1 cibuľu (cca 100 g)
- 2 lyžice olivového oleja (cca 20 g)
- 1 veľkú mrkvu (cca 180g)
- 1 veľký petržlen (cca 180g)
- 1-2 lyžice strúhaného chrenu (cca 30 g)
- 2,5 l zeleninového vývaru alebo vody
- morskú/himalájsku soľ
- mleté čierne korenie
- petržlenovú vňať
- jarnú cibuľku na posypanie
Ako budeme postupovať?
1. Cibuľu speníme na oleji.
2. Pridáme nastrúhanú mrkvu, petržlen, chren a popražíme 2-3 minútky.
3. Prilejeme vývar alebo vodu a ochutíme korením a soľou.
4. Tým, že zeleninka je nastrúhaná, polievka je hotová veľmi rýchlo.
5. Posypeme petržlenovou vňaťou a jarnou cibuľkou a vychutnávame si napríklad na balkóne, kde svieti prvé jarné slniečko.
Výživové hodnoty na 1 porciu (cca 370 g):
Kalorické hodnoty | Tuky | Sacharidy | Bielkoviny | Vláknina |
209 kJ
50 kcal |
2,5 g | 5,5 g | 1 g | 2 g |
Dobrú chuť! :-)
Viac inšpirácií na chutné recepty nájdeš v našich knihách:
Aj toto sú recepty, kde môžeš použiť chren:
Ricottovo-chrenová nátierka s tuniakom: tip na raňajky nielen na veľkonočné sviatky
Tip na rýchly obed do 30 minút: zapečené kuracie prsia s chrenom a oštiepkom
Krémová chrenovo-cícerová polievka, na podporu metabolizmu ako stvorená
- Ingrid: „Keď mi hrozili druhou operáciou chrbtice, zaťala som sa a povedala si, že sa nedám tak ľahko.“ - 12. januára 2021
- Valika (- 24 kg): „Už mi netreba veľkosť L/XL, ale S.“ - 5. januára 2021
- Skvelý tapiokový puding s malinami: tip na jednoduchý dezert - 2. januára 2021
Článok bol pridaný dňa 25/03/2020 a zaradený do kategórie: NízkokalorickéPolievkyReceptyRýchle obedy či večere do 30 minút | Autor: Veronika Kašická