Antivírusová chrenová polievka zo strúhanej zeleniny, hotová do 30 minút

Máš doma koreňovú zeleninu a chren? Tak vytiahni hrniec zo skrine a priprav si túto vitamínovú bombu. V 100 g chrenu (koreň) nájdeš až 79,31 mg vitamínu C, ale aj draslík, vápnik, fosfor, zinok či meď. Chren má silné antibakteriálne, antibiotické, antivírusové a protirakovinové účinky. Nemal by chýbať ani v tvojom jedálničku. Táto zeleninová polievka je navyše rýchlo hotová, nakoľko do nej ide strúhaná zelenina, ktorá rýchlo zmäkne. ;-)

Doba prípravy: 30 min.

Čo budeme potrebovať na 8 porcií?

  • 1 cibuľu (cca 100 g)
  • 2 lyžice olivového oleja (cca 20 g)
  • 1 veľkú mrkvu (cca 180g)
  • 1 veľký petržlen (cca 180g)
  • 1-2 lyžice strúhaného chrenu (cca 30 g)
  • 2,5 l zeleninového vývaru alebo vody
  • morskú/himalájsku soľ
  • mleté čierne korenie
  • petržlenovú vňať
  • jarnú cibuľku na posypanie

Ako budeme postupovať?

1. Cibuľu speníme na oleji.

2. Pridáme nastrúhanú mrkvu, petržlen, chren a popražíme 2-3 minútky.

3. Prilejeme vývar alebo vodu a ochutíme korením a soľou.

4. Tým, že zeleninka je nastrúhaná, polievka je hotová veľmi rýchlo.

5. Posypeme petržlenovou vňaťou a jarnou cibuľkou a vychutnávame si napríklad na balkóne, kde svieti prvé jarné slniečko.

 

Výživové hodnoty na 1 porciu (cca 370 g):

Kalorické hodnoty Tuky Sacharidy Bielkoviny Vláknina
209 kJ

50 kcal

2,5 g 5,5 g 1 g 2 g

chrenová polievka

 

polievka zo strúhanej zeleniny

Dobrú chuť! :-)

 

Viac inšpirácií na chutné recepty nájdeš v našich knihách:

polievky recepty

 

Aj toto sú recepty, kde môžeš použiť chren:

Ricottovo-chrenová nátierka s tuniakom: tip na raňajky nielen na veľkonočné sviatky

Tip na rýchly obed do 30 minút: zapečené kuracie prsia s chrenom a oštiepkom

Krémová chrenovo-cícerová polievka, na podporu metabolizmu ako stvorená

Veronika Kašická

Článok bol pridaný dňa 25/03/2020 a zaradený do kategórie: NízkokalorickéPolievkyReceptyRýchle obedy či večere do 30 minút   |   Autor: Veronika Kašická

Komentáre