Čo budeme potrebovať na 12 ks?
- 250 g celozrnnej polohrubej špaldovej múky
- 4 ČL kypriaceho prášku z vínneho kameňa
- 200 ml mlieka
- 100 ml olivového oleja
- 100 ml vody
- 50 g medvedieho cesnaku
- 1 vajce od sliepok z voľného chovu
- 200 g (1 balenie) mozzarelly
- soľ
- slnečnicové semienka na posypanie
Ako budeme postupovať?
1. V mise si zmiešame špaldovú múku, kypriaci prášok, soľ, mlieko, olivový olej, vodu a vajce.
2. Medvedí cesnak umyjeme, osušíme, nakrájame na rezančeky a primiešame k cestu. Mozzarellu si nakrájame na malé kocky a odložíme bokom.
3. Do formy si nachystáme košíčky, ktoré potrieme troškou oleja a polievkovou lyžicou ich plníme do polovice. Do každého košíčka pridáme mozzarellu a opäť zalejeme lyžicou cesta.
4. Nakoniec muffiny posypeme slnečnicovými semienkami. Takto pripravené muffiny vložíme do vyhriatej rúry na 200 stupňov a pečieme cca 35 minút.
TIP: Aby si nemusela košíčky potierať olejom, ideálne je použiť košíčky zo silikónu.
Výživové hodnoty 1 ks:
Kalorická hodnota | Tuky | Sacharidy | Bielkoviny |
875 kj 209 kcal | 11 g | 16 g | 8 g |
Ďalšie recepty, ktoré ti zachutia:
Chrumkavé bryndzové tyčinky zo špaldovej múky
Famózny syrový quiche aj pre bezlepkáčov
Hráškovo-mrkvové placky v sezame
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.