Rada si pochutnávaš na voňavých palacinkách? A čo tak si ich pripraviť trošku netradične...na slano! Namiesto bielej múky použi špaldovú a džem vymeň za krémovú plnku zo syra a špenátu. Mňaaam! Špenát je typickou jarnou potravinou a je plný skvelých látok. Je potvrdené, že práve vďaka nemu rastú svaly až o 20 % rýchlejšie. Tiež dodáva slušný obsah bielkovín a vlákniny. Fantastický obed máš hotový behom pár okamihov :-).
Ako na to?
1
Vyšľaháme vajíčka a zmiešame ich so špaldovou múkou. Pridáme soľ a cukor. Cesto by malo byť hladké a hustejšie. Potom pridáme toľko mlieka, aby nám vzniklo vláčnejšie cesto.
2
Cesto odložíme a začneme robiť plnku. Na cibuli podusíme postrúhané mrkvy, pridáme na drobno nakrájaný špenát a rozpučený cesnak. Dusíme cca 15 minút.
3
Zmes podlejeme trochou vody a rozmixujeme. Pridáme syr, kým sa nerozpustí, soľ a čierne korenie. Ešte trocha povaríme a vypneme z plynu.
4
Na panvici začneme piecť palacinky a hneď po vyklopení ich plníme špenátovou zmesou. Zatočíme a pokračujeme s ďalšími.
TIP: K palacinkám odporúčam podávať obľúbenú zeleninku.
Vždy ma bavilo skúšať nové recepty, meniť ich podľa seba a rozširovať ich ďalej. Zdravému životnému štýlu som sa začala venovať od svojich 15 a drží ma to stále a verím, že ma to ani nikdy neopustí. Mám oveľa lepší pocit keď presne viem, čo do svojho jedla dávam a ešte viac si ho aj vychutnám. K mojej vášni k vareniu som pripojila aj fotenie, ktoré takisto patrí medzi moje hobby. Takto si fotím každý môj recept a veľmi rada sa s ním podelím ďalej, pretože by som chcela ľuďom ukázať, že žiť a stravovať sa zdravo je oveľa jednoduchšie a príjemnejšie, ako mnohí hovoria. Odkedy som svojmu telu začala dávať, čo si zaslúži a potrebuje, cítim sa lepšie nie len fyzicky, ale aj psychicky a tento životný štýl sa stal mojou neoddeliteľnou súčasťou.