Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Famózna FIT večera: Zapekaná brokolica s kuracím mäskom

brokolica s kuracím mäsom
Máš chuť na kuracie mäsko so zeleninou? Priprav si ho v takejto netradičnej podobe! Karfiol a brokolica sú navyše neporaziteľnou kombináciou, ktorá je skvelým bojovníkom proti rôznym ochoreniam. Vďaka brokolici sa bude naše telo ľahšie detoxikovať a spolu s karfiolom sa posilní aj imunitný systém, zrýchli metabolizmus a zlepší trávenie. A ak sa mäsu vyhýbaš, pokojne ho nahraď kúskami tofu alebo tempehu. Mňamka, ktorej neodoláš :-).

Čo budeme potrebovať?

  • 1 brokolicu

  • 200 g kuracích pŕs

  • ¼ karfiolu

  • 1 mrkvu

  • ½ stonkového zeleru

  • 1 cibuľu

  • 2 vajíčka

  • 200 ml mlieka

  • trocha parmezánu (alebo iného nastrúhaného syra)

  • soľ

  • mletú papriku


Ako budeme postupovať?
1. Mäso nakrájame na kocky, posolíme a trocha opaprikujeme. Na panvici podusíme cibuľku, nastrúhanú mrkvu a zeler a pridáme mäso.
2. Brokolicu a karfiol uvaríme v osolenej vode.
3. Nakrájame ružičky brokolice a poukladáme na spodok zapekacej misy. Na to dáme upečené kuracie mäso spolu so zeleninovou zmesou.
4. Na vrch nakrájame ružičky karfiolu.
5. Vajíčka rozšľaháme v mlieku a polejeme nimi zeleninku s mäsom.
6. Dáme zapiecť na 15 minút pri 190 stupňoch. Potom vyberieme, posypeme trochou obľúbeného syra a vrátime naspäť aspoň na 2-3 minútky.
fitshaker-blog-zapecane-brokolica-s-kuracim-masom1
 
fitshaker-blog-zapecane-brokolica-s-kuracim-masom2
 
fitshaker-blog-zapecane-brokolica-s-kuracim-masom3
 
fitshaker-blog-zapecane-brokolica-s-kuracim-masom4
Dobrú chuť :-).
výzva-do-plaviek-timeline
Nela Juričová
Redaktor vo Fitshaker

Vždy ma bavilo skúšať nové recepty, meniť ich podľa seba a rozširovať ich ďalej. Zdravému životnému štýlu som sa začala venovať od svojich 15 a drží ma to stále a verím, že ma to ani nikdy neopustí. Mám oveľa lepší pocit keď presne viem, čo do svojho jedla dávam a ešte viac si ho aj vychutnám. K mojej vášni k vareniu som pripojila aj fotenie, ktoré takisto patrí medzi moje hobby. Takto si fotím každý môj recept a veľmi rada sa s ním podelím ďalej, pretože by som chcela ľuďom ukázať, že žiť a stravovať sa zdravo je oveľa jednoduchšie a príjemnejšie, ako mnohí hovoria. Odkedy som svojmu telu začala dávať, čo si zaslúži a potrebuje, cítim sa lepšie nie len fyzicky, ale aj psychicky a tento životný štýl sa stal mojou neoddeliteľnou súčasťou.

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.