Cestoviny patria k najobľúbenejších jedlám drvivej väčšiny ľudí, ktorú poznám. Keďže obsahujú veľa múky, zástancovia zdravej výživy ich odcudzujú. Určite však nebudú mať nič proti zeleninkovej verzii tohto obľúbeného pokrmu. Recept je hotový expresne rýchlo, obsahuje množstvo živín a je stelesním čerstvosti na vašom tanieri. Radosť bude mať tvoje telo, a dokonca aj tvoje deti, ktoré novou verziou špagiet iste nepohrdnú. Poďme s chuťou do toho. :)
Ako na to?
1
Na panvičku si nalejeme trošku olivového alebo kokosového oleja a pridáme nakrájanú cibuľku a cesnak a necháme restovať.
2
Medzitým si očistíme cukinu a mrkvičky. Zo zeleniny potrebujeme vytvoriť špagety a na to použijeme škrabku na zemiaky alebo uhorku a oškrabujeme z nej podlhovasté pásiky. Takýmto spôsobom nám vzniknú špagety aj z mrkvy aj z cukiny.
3
Zeleninku šupneme do panvičky za cibuľkou a cesnakom a necháme pár minút dusiť.
4
Následne pridáme čerstvý špenát a dobre premiešame.
5
Ochutíme soľou, korením a bazalkou, prípadne inými bylinkami podľa chuti.
A cestovinky sú raz-dva hotové. :)
TIP: Ak sa bojíš, že ťa v takejto podobe nezasýtia, pridaj si nastrúhaný parmezán alebo uvarené vajíčko. Takisto môžeš experimentovať s ďalšou zeleninou alebo strukovinami, ktoré k cukine a mrkvičke pridáš. Je to len na tvojej fantázii.
Milujem poctivé veci, nechávam sa inšpirovať šikovnými ľuďmi a bavím sa knižkami, varením a ďalšími maličkosťami, ktoré prináša každý deň. Robím veci, ktoré mi prinášajú radosť a tie zvyšné obmedzujem na minimum. :-) Som veľký fanúšik dobrého jedla, kvalitných potravín, pozitívneho myslenia a všetkého zdravého. A myšlienky z týchto oblastí budem s vami rada zdieľať.