Tento koláčik možno vyzerá nenápadne a jeho príprava je extrémne jednoduchá, no prekvapí naozaj fantastickou chuťou. A najlepšie na ňom je, že je plný bielkovín a „low carb“. Treba vyskúšať a potom už len experimentovať. Do koláčika si totiž môžeš pridať rôzne obľúbené ovocie alebo si upiecť len cesto, ktoré si dáš ako sladké proteínové pečivo na raňajky s obľúbeným džemom (chuť pripomína croissant ;-)). Neveríš? Otestuj sama!Čo budeme potrebovať na tortovú formu s priemerom 20-25 cm (8 ks)?
- 6 bielkov
- 1 žĺtok
- 1 odmerku obľúbeného proteínu (napr. príchuť vanilka alebo jahoda. Ak nepoužiješ proteín, pridaj lyžicu obľúbeného sladidla, napr. kokosového cukru)
- 125 g jemného tvarohu
- hrsť čerešní (alebo iného obľúbeného ovocia - skvelé sú tiež jahody)
Ako budeme postupovať?1. Bielka vyšľaháme na tuhý sneh. Pridáme žĺtok, tvaroh a proteín a zamiešame do snehu.2. Cesto vylejeme do papierom vystlanej formy na pečenie a pridáme ovocie (ovocia stačí tak za hrsť - nedávaj ho zbytočne veľa, aby nepremočilo koláč a mohol sa pekne upiecť).3. Pečieme v rúre vyhriatej na 230°C asi 10 minút, potom teplotu znížime na 200°C a pečieme ešte cca 8-10 minút. Koláčik sa pekne nafúkne.4. Upečený koláč necháme vychladnúť a podávame.
Množstvo skvelých receptov na jedlo počas celého dňa nájdeš v našej novej fitness kuchárke:
Pohyb a zdravá strava boli vždy súčasťou môjho životného štýlu. Vďaka tejto záľube som začala písať sladký fitness blog –www.fitnessdezerty.sk. Baví ma pripravovať zdravšie verzie obľúbených sladkostí a vymýšľať nové kreácie. V receptoch sa snažím zvýšiť obsah bielkovín, znížiť obsah sacharidov a použiť zdravé tuky. Na mojom blogu nájdete širokú škálu receptov, ktoré vznikajú v priebehu roka, podľa toho, čo si môžem práve dovoliť. Takže niektoré sú výživnejšie, iné diétnejšie. Ale všetky sú super chutné ;-)