Špargľa biela je v tomto období obľúbenou zeleninou, keďže pestovatelia zbierajú úrodu a dodávajú ju na trh čerstvú. Na rozdiel od zelenej špargle, ktorá sa na Slovensko väčšinou dováža z celého sveta a počas celého roka, tá biela momentálne pochádza z domácej produkcie. Teraz je teda ideálny čas pustiť sa do jednoduchého receptu. :)
Čo budeme potrebovať?
- 10 stoniek bielej špargle
- 4 zemiaky
- 1 veľkú cuketu
- 1 polievková lyžica kokosového oleja
- mleté čierne korenie, hrubú morskú soľ, grilovacie korenie
Ako budeme postupovať?
2. Tak a teraz sa pustíme do klasickej zemiakovej kaše. Zemiaky si uvaríme, a keď sú mäkké, nie rozvarené, precedíme ich, polejeme lyžicou kokosového oleja a popučíme. Pridáme surovú, najemno nastrúhanú cuketu a zľahka premiešame. Za ten čas by mala špargľa zľahka vrieť.
3. Jánske sklo alebo plech si vytrieme kokosovým olejom. Zemiakovo-cuketovú kašu dám na spodok, Osolíme, okoreníme a poukladáme odkvapkané špargle. Posypeme grilovacím korením a šup s touto mňamkou do rúry na 190 stupňov a 20 minút.
4. Potom si už len užívaj skvelú a voňavú pochúťku, ktorá ti nezaberie veľa času a tvojmu telu dodá potrebné vitamíny. Ver mi, že týmto skvelým jedlom zaboduješ u svojej rodiny či priateľov, a to nemusíš byť rodená šéfkuchárka. :)
Ďalšie papanie, na ktorom si pochutnáš:
Grilovaný losos so zelenou fazuľkou a mrkvou
Plnené šampiňóny s výborným rukolovým šalátom
Rýchla fitness večera od trénera Mateja
O zdravú stravu som sa začala zaujímať v roku 2012, keď som vážila 82 kíl. Zmena stravy a viac pohybu stáli za to a ja som schudla 20 kíl. To prevrátilo celý môj doterajší systém. Varím zdravo, objavujem nové potraviny, no mojou najväčšou láskou je pečenie. Som vegánkou 6 mesiacov, a to mi otvorilo dvere nových možností. Pečiem bez bielej múky, cukru, vajec, bez masla a tuku. Najviac ma baví vymýšľať si svoje vlastné recepty a kombinovať zdravé potraviny. Preto som šťastná, že sa s vami môžem o ne podeliť :-)