Čo budeme potrebovať do formy s priemerom 22 cm?
- 300 g špaldovej múky
- 4 vajíčka
- 100 g hnedého cukru
- 1 prášok do pečiva bez fosfátov
- 1 vanilkový lusk
- 1 dcl kokosového oleja
- 1 dcl vlažnej vody
- 1 PL chia semienok
- domáci džem, plátky mandlí, kvalitnú horkú čokoládu a ovocie podľa chuti na vrch
Ako budeme postupovať?
1. Vymiešame si vajíčka s hnedým cukrom do peny. Následne k nim prilejeme vodu a kokosový olej.
2. V inej miske si zmiešame múku s práškom do pečiva. Túto zmes po lyžičkách vmiešavame k vajíčkam.
3. Nakoniec pridáme vanilkový lusk a 1 PL chia semienok.
4. Cesto vlejeme do formy na pečenie a pečieme asi 30 minút na 160 °C.
5. A teraz prichádza na rad tvoja fantázia. Ja som koláčik natrela domácim broskyňovým džemom, ozdobila plátkami mandlí a nastrúhanou horkou čokoládou. Dokonalú chuť dotvorí aj lesné ovocie. No neboj sa experimentovať, na ozdobu môžeš použiť, čo ti len napadne.
Ďalšie tipy na bleskové sladkosti:
Domáca zmrzlina bez výčitiek
Fajnová bezlepková bublanina
Koláč "Bielkovinová bomba"
Som Nika, šéfredaktorka Fitshaker blogu. Milujem turistiku, dobré jedlo, prechádzky a západy slnka pri mori. Najväčšou láskou je však pre mňa moja rodina. Ak práve nebehám za svojou dcérkou, pravdepodobne plánujem ďalší výlet do prírody s batohom plným dobrôt!