Zbožňujem, keď po celom dome rozvoniava koláčik. A najradšej mám vôňu perníka :-) Pôvodne som si nakúpila červenú repu (resp. cviklu), že si z nej urobím smoothie na raňajky. Nakoniec som ju zakomponovala do koláčika. Myslím, že ju ani nezacítite, ale zaručene si pochutnáte. A ešte k tomu bez väčších výčitiek, pretože som použila len samé zdravé vecičky. Verím, že si príjemne zamaškrtíte :-)
Potrebujeme:
Postup:
Vajcia s cukrom vyšľaháme. Očistenú repu, jahody a kokosový olej spolu vymiešame v mixéri a primiešame ku zmesi vajec a cukru. Múku si zmiešame so sódou, kakaom, škoricou, muškátovým orieškom a postupne zamiešame ku zmesi.Nakoniec pridáme orechy.
Ak by bolo cesto príliš husté, primiešame trochu sójového mlieka podľa potreby. Cesto vylejeme do vymasteného a múkou vysypaného plechu. Pečieme približne 20-25 minút pri teplote cca 170°C.
Po upečení necháme trochu vychladnúť a potrieme džemom. Smotanu nalejeme do hrnca, necháme ju trochu zohriať a pridáme polámanú čokoládu. Za stáleho miešania necháme rozpustiť čokoládu. Polevou polejeme koláčik a necháme stuhnúť.
Potrebujeme:
- 150g jahôd
- 220g červenej repy
- 2PL kokosového oleja
- 260g trstinového cukru
- 2 vajcia
- 370g špaldovej múky
- 1ČL sódy
- 2PL kakaa
- štipka škorice
- štipka muškátového orieška
- 70g nasekaných orechov
- sójové mlieko na zriedenie cesta
- domáci, kyslý džem
- 200g kvalitnej horkej čokolády
- 180ml šľahačkovej smotany
Postup:
Vajcia s cukrom vyšľaháme. Očistenú repu, jahody a kokosový olej spolu vymiešame v mixéri a primiešame ku zmesi vajec a cukru. Múku si zmiešame so sódou, kakaom, škoricou, muškátovým orieškom a postupne zamiešame ku zmesi.Nakoniec pridáme orechy.
Ak by bolo cesto príliš husté, primiešame trochu sójového mlieka podľa potreby. Cesto vylejeme do vymasteného a múkou vysypaného plechu. Pečieme približne 20-25 minút pri teplote cca 170°C.
Po upečení necháme trochu vychladnúť a potrieme džemom. Smotanu nalejeme do hrnca, necháme ju trochu zohriať a pridáme polámanú čokoládu. Za stáleho miešania necháme rozpustiť čokoládu. Polevou polejeme koláčik a necháme stuhnúť.
A teraz už len Dobrú chuť :-)
----
----
Napísala: Dominika Kmeťková, fanúšička kreatívneho varenia a pečenia (living-the-sweet-life.blogspot.sk)
Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.