Autor:
Lívia Šuľová,
článok bol pridaný dňa:
a zaradený do kategórie:
Recepty, Vegetariánske
Dostať do stravy viac zeleniny sa dá ľahko vďaka chutným a zdravým zeleninovým jedlám. Napríklad takýto karfiolový nákyp bude chutiť veľkým aj malým. Okrem karfiolu použi na jeho prípravu aj inú zeleninu, ako napríklad zemiaky či mrkvu. Takto bude chutnejší a výživnejší.
Doba prípravy: 50 minút
Čo budeme potrebovať na 4-5 porcií?
1 veľkú mrkvu
3 stredne veľké zemiaky
1 karfiol
morskú/himalájsku soľ
4 vajíčka
200 g kvalitnej kyslej smotany
2 strúčiky cesnaku
mleté čierne korenie
trochu masla na vymastenie formy
Ako budeme postupovať?
1. Mrkvu a zemiaky ošúpeme a pokrájame na menšie kúsky.
2. Karfiol rozdelíme na ružičky a všetko spolu uvaríme v osolenej vode.
3. Zatiaľ v miske zmiešame vajíčka so smotanou a prelisovaným cesnakom.
4. Dochutíme 1 lyžičkou soli a ½ lyžičkou čierneho korenia.
5. Uvarenú zeleninu scedíme a jemne popučíme.
6. Pridáme k nej vajíčkovú zmes a dobre zamiešame. Zmes prelejeme do vymasteného pekáča a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200°C asi na 30-35 minút.
7. Podávame samostatne, alebo napríklad so zeleninovým šalátom.
TIP: Tesne pred dopečením, môžeme nákyp posypať strúhaným tvrdým syrom a nechať trošku zapiecť.
Prajem ti dobrú chuť! :-)
Inšpiruj sa aj ďalšími receptami v našich knihách:
Dostať do stravy viac zeleniny sa dá ľahko vďaka chutným a zdravým zeleninovým jedlám. Napríklad takýto karfiolový nákyp bude chutiť veľkým aj malým. Okrem karfiolu použi na jeho prípravu aj inú zeleninu, ako napríklad zemiaky či mrkvu. Takto bude chutnejší a výživnejší.
Doba prípravy: 50 minút
Čo budeme potrebovať na 4-5 porcií?
1 veľkú mrkvu
3 stredne veľké zemiaky
1 karfiol
morskú/himalájsku soľ
4 vajíčka
200 g kvalitnej kyslej smotany
2 strúčiky cesnaku
mleté čierne korenie
trochu masla na vymastenie formy
Ako budeme postupovať?
1. Mrkvu a zemiaky ošúpeme a pokrájame na menšie kúsky.
2. Karfiol rozdelíme na ružičky a všetko spolu uvaríme v osolenej vode.
3. Zatiaľ v miske zmiešame vajíčka so smotanou a prelisovaným cesnakom.
4. Dochutíme 1 lyžičkou soli a ½ lyžičkou čierneho korenia.
5. Uvarenú zeleninu scedíme a jemne popučíme.
6. Pridáme k nej vajíčkovú zmes a dobre zamiešame. Zmes prelejeme do vymasteného pekáča a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200°C asi na 30-35 minút.
7. Podávame samostatne, alebo napríklad so zeleninovým šalátom.
TIP: Tesne pred dopečením, môžeme nákyp posypať strúhaným tvrdým syrom a nechať trošku zapiecť.
Prajem ti dobrú chuť! :-)
Inšpiruj sa aj ďalšími receptami v našich knihách:
Pohyb a zdravá strava boli vždy súčasťou môjho životného štýlu. Vďaka tejto záľube som začala písať sladký fitness blog –www.fitnessdezerty.sk. Baví ma pripravovať zdravšie verzie obľúbených sladkostí a vymýšľať nové kreácie. V receptoch sa snažím zvýšiť obsah bielkovín, znížiť obsah sacharidov a použiť zdravé tuky. Na mojom blogu nájdete širokú škálu receptov, ktoré vznikajú v priebehu roka, podľa toho, čo si môžem práve dovoliť. Takže niektoré sú výživnejšie, iné diétnejšie. Ale všetky sú super chutné ;-)